Zwaarbevochten punten houden Unitas/Schadenet in kampioensrace

Geplaatst op: 17 december 2007
Met een 3-2 overwinning op het Hoofddorpse VCH Heren 4 houdt Unitas/Schadenet Heren 1 aansluiting bij de kop van de ranglijst. De overwinning op de op de 6e plaats terug te vinden tegenstander werd afgelopen maandagavond in de thuishal De Phoenix in Mijdrecht behaald. De Mijdrechtse formatie houdt daarmee aansluiting in de kop van de ranglijst. Een ranglijst die ongekend spannend blijft met 3 ploegen binnen 1 punt onderling verschil.

Zonder middenaanvaller Ruud Stark en allrounder Ricardo Angulo Vélez was de selectie beperkt tot slechts 7 man zodat de mogelijkheden tot wisselen beperkt waren. Tegenstander VCH speelde sterk vanaf het begin maar ook Unitas/Schadenet vocht voor wat het waard was. Toch liep VCH telkens een puntje verder uit zodat aanvoerder Jeroen Kraakman bij een stand van 6-11 een time-out moest aanvragen. Hierin werd aangedrongen op rust in het spel en de concentratie bewaren. Dit had effect want de achterstand werd verkleind en bij 14-16 was het VCH zijn eerste time-out aanvroeg. De rest van deze set ging vrijwel gelijk op. Het onderlinge verschil werd nooit meer dan 2 punten. Helaas was het VCH die met 24-26 aan het langste eind trok.

De tweede set werd Bert Polman in het veld gebracht ten koste van Maarten Meulemans. Unitas/Schadenet begon deze set een stuk voortvarender dan de eerste. Al snel werd er een voorsprong opgebouwd van 8-3 zodat VCH een time-out aanvroeg. De tegenstand van VCH werd ontregeld door een moeilijke serve van de Mijdrechtse kant. De voorsprong werd zelfs uitgebouwd naar 16-7 wat VCH noopte tot een wissel. Dit zorgde ervoor dat de voorsprong van Unitas/Schadenet niet verder uitliep. Toch was het overwicht zo groot dat deze set met 25-18 gewonnen werd door de Mijdrechtenaren.

In de derde set werd met dezelfde zes spelers begonnen als waarmee de tweede set geëindigd werd. Het passwerk was van John van Scheppingen en Bert Polman, Joost Woerden en Johan Samson deden de middenaanval, Robert van der Meer dekte de diagonaal positie af en Jeroen Kraakman gaf de set-up. Hoewel VCH bleef vechten voor de punten kon Unitas relatief eenvoudig een voorsprong opbouwen van 8-4. Wel lag zowel een servicepass als de rallypass meer dan eens op de 3 meterlijn. Hierdoor kon de set-up met moeite op de juiste positie aan het net gebracht worden en was de aanval minder effectief. Maar door enkele goede services van Mijdrechtse zijde bleef VCH een maatje te klein in deze set. Daar kon een time-out op 19-10 niets aan veranderen. Ook deze set werd door Unitas/Schadenet gewonnen: 25-10

In de vierde set kreeg Unitas het moeilijk. VCH bleef lepe ballen slaan waarop de verdediging van Unitas/Schadenet geen antwoord op had. Het overwicht van de tweede en derde set was weg en in plaats daarvan liep Unitas/Schadenet tegen een achterstand aan. Bij een stand van 6-16 werd passer Maarten Meulemans in het veld gebracht ten koste van John van Scheppingen in een poging de organisatie te herstellen. Helaas bracht dit niet het gewenste resultaat en de set werd met 12-25 verloren.

Een vijfde set moest de beslissing brengen. De koppies werden weer op scherp gezet voor aanvang van de vijfde set. Dit kwam tot uiting in een snelle voorsprong van 5-1. De samenwerking werd weer beter en ditmaal was het VCH die vanuit achterstand moest vechten. Unitas/Schadenet bleef op voorsprong en won uiteindelijk de vijfde set met 15-9.

Met deze 3-2 overwinning sluit Unitas/Schadenet een succesvolle eerste helft van het seizoen af. De volgende wedstrijd wordt op woensdag 9 januari 2008 gespeeld in de thuishal The Phoenix in Mijdrecht. Unitas/Schadenet ontvangt dan de huidige nummer 1 in de competitie Triumph H1 uit Hillegom. Supporters zijn welkom!

Stand aan de kop:
1. Triumph H1 10-37 31-12
2. SAS ’70 H1 9-34 28-11
3. Unitas H1 9-33 28-11
4. HVS H2 11-31 26-21
5. Allides H3 9-30 24-14

Met een 3-2 overwinning op het Hoofddorpse VCH Heren 4 houdt Unitas/Schadenet Heren 1 aansluiting bij de kop van de ranglijst. De overwinning op de op de 6e plaats terug te vinden tegenstander werd afgelopen maandagavond in de thuishal De Phoenix in Mijdrecht behaald. De Mijdrechtse formatie houdt daarmee aansluiting … Lees meer »