De Baat (3e)

Tieners lekker in hun vel dankzij het aanbod Stichting Leefbaarheid 2008


Geplaatst op: 13 december 2007
Ook in 2008 zet Stichting Leefbaarheid de samenwerking met Mirelle Valentijn van Pura Vida Praktijk voor Levensgeluk voort. Het aanbod wordt in 2008 uitgebreid.

Cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten
De cursus “Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten” is bedoeld voor tieners vanaf 10 tot en met 12 jaar en jongeren vanaf 13 tot en met 17 jaar die te maken hebben met het pestprobleem, niet sociaal weerbaar zijn en/of niet sociaal vaardig zijn, of sociaal faal angstig. Cursisten worden weerbaarder, ze veranderen hun houding, bouwen hen zelfvertrouwen en eigenwaarde opnieuw op, andere klachten nemen af en ze worden niet meer gepest of veel minder. De deelnemers leren anders omgaan met weerbaarheid, opkomen voor zichzelf door middel van direct toepasbare handvatten. De deelnemers leren omgaan met onaangename situaties: non-verbaal, verbaal en digitaal pesten, buitensluiten, negeren, chanteren, roddelen. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Bij de cursus horen ook een intakegesprek en twee ouderbijeenkomsten. De volgende cursus begint in januari 2008 op dinsdag in de namiddag van en op dinsdagavond in het jongerencentrum Allround in Mijdrecht. De eigen bijdrage voor de cursus bedraagt 130 euro.

Korte vervolg cursus op Sociale Vaardigheid & Weerbaarheid “DURVEN EN DOEN! Ik ben een kampioen!”
De cursus Durven en doen! Ik ben een kampioen! Is bedoeld voor tieners die mee hebben gedaan aan de sociale weerbaarheids cursus of een sociale vaardigheids training hebben gevolgd. In deze korte vervolg cursus wordt dieper ingegaan op faalangst: cognitief, sociaal en motorisch. Er wordt gewerkt aan het bevorderen van zelfvertrouwen, helpende gedachten, omgaan met vervelende gevoelens als spanning, angst en boosheid, ontspannen en weerbaar en zeker gedrag.
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus begint in januari 2008 op de maandag middag in het jongerencentrum Allround in Mijdrecht. De eigen bijdrage voor de cursus bedraagt 50 euro.

Yoga voor Tieners
Van yoga krijg je innerlijke rust en zelfvertrouwen. Tieners werken op de yoga aan balans tussen spanning en ontspanning, ademhaling, beweging en oefening, fantasie en creativiteit, zelfvertrouwen en positief denken. Yoga is voor alle tieners, er is geen competitie! Yoga is plezier voor iedere tiener. Je doet wat je kan. Je hoeft geen problemen te hebben om met yoga bezig te zijn. Het helpt echter wel als je op school leer- of andere problemen hebt om je te ontspannen en te concentreren.
Er zijn vier groepen in Wilnis:
- Woensdag 15.00 – 16.00 groep 3, 4, 5 leeftijd 6 t/m 9 jaar
- Woensdag 16.15 – 17.30 groep 6, 7, 8 leeftijd 10 t/m 12 jaar
- Donderdag 18.30 – 19.45 groep 6, 7, 8 leeftijd 10 t/m 12 jaar
- Donderdag 19.45 – 21.00 middelbare school leeftijd 12 t/m 17 jaar

Cursus Faalangst de baas
De deelnemers leren hoe zij de faalangst de baas kunnen worden, op een manier die past bij hen als individu. Hierdoor leren zij anders omgaan met de omstandigheden die faalangst oproepen. Enerzijds leren zij dit door de vaardigden die ze aangeleerd krijgen en anderzijds door hun ervaringen te bieden die helpen om anders naar zichzelf en de wereld te kijken. Daarmee kunnen hun eigen en unieke kwaliteiten beter tot ontplooiing komen. De cursus start in februari 2008 en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur op de maandagmiddag. Bij de cursus horen ook een intakegesprek en twee ouderbijeenkomsten. De cursus wordt gegeven in het jongerencentrum Allround in Mijdrecht voor tieners van 10 tot en met 12 jaar en jongeren vanaf 13 tot en met 17 jaar. De eigen bijdrage voor de cursus bedraagt 130 euro.

Follow up cursus Sociale Weerbaarheid
Aan deze bijeenkomsten kunnen tieners en jongeren deelnemen die in het verleden mee hebben gedaan aan de sociale weerbaarheids cursus of de Sta Sterk training van Stichting Omgaan met Pesten. De follow-up bestaat uit drie bijeenkomsten van 1,5 uur. In de bijeenkomsten zal worden gekeken welke onderwerpen uit de cursus meer aandacht, herhaling en/ of oefening behoeven. De bijeenkomsten zijn op maandagavond in maart 2008 en zullen plaatsvinden in jongerencentrum Allround, aan de Rondweg 1a te Mijdrecht. De eigen bijdrage bedraagt 50 euro.

Voor meer over het aanbod in 2008
-Dyanne van Tessel van Stichting Leefbaarheid 0297 – 230 287 (d.van.tessel@st-leefbaarheid.nl) -Mirelle Valentijn, trainer van de cursus 0297 – 27 46 05 Ook vind je informatie op: www.omgaanmetpesten.nl www.st-leefbaarheid.nl www.jcallround.nl www.praktijkvoorlevensgeluk.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tieners lekker in hun vel dankzij het aanbod Stichting Leefbaarheid 2008

Ook in 2008 zet Stichting Leefbaarheid de samenwerking met Mirelle Valentijn van Pura Vida Praktijk voor Levensgeluk voort. Het aanbod wordt in 2008 uitgebreid. Cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met PestenDe cursus “Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten” is bedoeld voor tieners vanaf 10 tot en met 12 jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: