001 - Bader

Mastwijk Taekwondo Jan Wielinga 3e Panther Cup


Geplaatst op: 13 december 2007
Tijdens een groot jeugdtoernooi te Driebergen is de 10 jarige Jan Wielinga op een mooie derde plaats sparren geëindigd. Mastwijk Taekwondo had coach Bas Bokkes samen met Jan meegezonden om Jan te begeleiden op dit enorm druk bezette toernooi.

Sparren is een officiële Olympische sport en dat was duidelijk te merken bij de jonge deelnemers want het ging er behoorlijk stevig en serieus aan toe. Daarnaast was het toernooi goed geregeld alhoewel het een beetje moeizaam op gang kwam. Er waren grote elektronische scoreborden en daarnaast werd er zeer goed geknokt en Jan die uitkwam in de klasse 8 t/m 10 jaar moest alle zeilen bijzetten. Jan traint nog niet zo lang bij Mastwijk Taekwondo en is naar Mastwijk gekomen omdat hier meer mogelijkheden lagen voor de jonge Taekwondoka. Ook op Stijlgebied doet Jan het erg goed en heeft verschillende Kampioenschappen gewonnen.

Coach Bas Bokkes wist Jan een aantal goede tips mee te geven waarmee Jan aan de slag kon tijdens dit kampioenschap. Na een aantal partijen kon Jan de derde plaats bemachtigen wat een prima prestatie is want het uitgangspunt was ervaring opdoen.

MEER SPARREN
Mastwijk Taekwondo die zich meer op het Stijl Taekwondo heeft gericht wil nu ook meer gaan deelnemen aan diverse sparringtoernooien om zo nog meer allround Taekwondoka’s op te leiden. Bas Bokkes zal deze groep gaan coachen en begeleiden met de hulp van Remko van Gerven. Bas heeft zelf enige sparring ervaringen omdat hij naast Taekwondo ook aan Karatewedstrijden deelneemt, tevens is hij de winnaar geweest van het televisieprogramma Veronica’s Fight Master.

Sparren is het vrije gevecht waarbij de deelnemers elkaar echt mogen raken maar dit mag alleen boven de bandhoogte dus geen lage beenvegen en trappen. Natuurlijk zijn er meer regels en beschermende kleding zoals een hoofdbeschermer, handschoentjes, scheen en kruisbeschermer en een borstpanster. Daarnaast is het bij kinderen niet toegestaan elkaar op het hoofd te raken het gaat er zeer sportief aan toe en scheidsrechters hebben alles goed onder controle. Op het moment is het full-contact Taekwondo erg populair en zullen er tijdens de Olympische Spelen weer diverse mooie partijen te zien zijn. Jan Wielinga heeft een eerste stap gezet om op sparringgebied een kanshebber te zijn voor meerdere prijzen. Natuurlijk zullen er meer leden van Mastwijk gaan deelnemen aan dit soort toernooien en ook zullen er diverse leden blijven deelnemen aan de Stijl Taekwondo wedstrijden. Zo heeft iedereen een keuze bij Mastwijk Taekwondo om aan diverse wedstrijden deel te nemen. Voor foto’s: www.mastwijktaekwondo.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo Jan Wielinga 3e Panther Cup

Tijdens een groot jeugdtoernooi te Driebergen is de 10 jarige Jan Wielinga op een mooie derde plaats sparren geëindigd. Mastwijk Taekwondo had coach Bas Bokkes samen met Jan meegezonden om Jan te begeleiden op dit enorm druk bezette toernooi.Sparren is een officiële Olympische sport en dat was duidelijk te merken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: