001 - Bader

Sint met DORST weg, hallo Kerstman


Geplaatst op: 10 december 2007
Op 6 december nam dweilorkest DORST het muzikale stokje over van de Pietenband.

Hoofdmuziekpiet “Don Pepernoot”gaf donderdagmiddag de in bruikleen gekregen instrumenten weer aan het rechtmatige dweilorkest terug. De Pietenband heeft de afgelopen periode de instrumenten van DORST en V.I.O.S. gebruikt voor hun optredens. Het was een eer dat de Pietenband ‘juist hun’ instrumenten wilden lenen.

Als blijk van waardering en als dank voor de gezellige weken die de Pietenband heeft doorgebracht in de regio, viel ‘dweilorkest DORST’ de eer te beurt om Sinterklaas en al zijn Pieten naar de Stoomboot te begeleiden. In een lange stoet met honderden kinderen voorzien van lampions, werd Sinterklaas op zijn trouwe Americo naar de boot gebracht. Sint en zijn Pieten waren bijzonder moe maar genoten nog met volle teugen. DORST had speciaal de Sinterklaasliedjes nog even ingestudeerd wat de Muziekpieten natuurlijk schitterend vonden. Ze zongen liedjes dan ook samen met de kinderen uit volle borst mee.

In winkelcentrum Amstelplein ontstond er nog een klein opstootje omdat, nog voordat de Sint met zijn gevolg vertrokken was, men al bezig was de kerstboom op te tuigen. Volgens de Pieten kon dit absoluut niet en ze riepen dan ook “weg die boom, weg die boom”. Gelukkig maande Sinterklaas ze tot rust en ging de stoet verder richting de Stoomboot. Deze lag afgemeerd aan de Amstel nabij de Irenebrug.

De sfeer was bijzonder toen Sinterklaas op de boot stapte. Menigeen, van groot tot klein, pinkte een traantje weg. Met een tien minuten durend “dag Sinterklaasje” koos de Stoomboot om 18.00 uur het ruime sop. De Sint had zichtbaar moeite om afscheid te nemen van de kinderen aan de kade. Hij bleef zwaaien tot hij uit het zicht verdwenen was.

We kijken alweer uit naar de intocht volgend jaar. Ongetwijfeld zijn de Muziekpieten dan ook weer van de partij.

V.I.O.S. gaat zich opmaken voor een drukke kerstperiode. Het Kerstmannenorkest zal de komende weken een 10 tal optredens verzorgen. Ze zijn onder ander te zien in het Mijdrechtse dorpcentrum, op scholen en ze zullen enkele kerstdiners muzikaal opluisteren met populaire kerstmuziek. Daarna volgt de jaaruitvoering op 12 en 13 januari in de Meijert.

DORST bereid zich met een nieuwe dweilset voor op het nieuwe dweilseizoen. Op 12 april gaat DORST zich in Leidschendam meten met de ‘groten’ van Nederland, maar daarvoor komt natuurlijk nog het carnaval. Voor foto’s en informatie over V.I.O.S., zie www.dweilorkest-dorst.nl en www.vios-midreth.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sint met DORST weg, hallo Kerstman

Op 6 december nam dweilorkest DORST het muzikale stokje over van de Pietenband. Hoofdmuziekpiet “Don Pepernoot”gaf donderdagmiddag de in bruikleen gekregen instrumenten weer aan het rechtmatige dweilorkest terug. De Pietenband heeft de afgelopen periode de instrumenten van DORST en V.I.O.S. gebruikt voor hun optredens. Het was een eer dat de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: