001 -Family

Stam Scouting Jan van Speyk zet gezellige boom op


Geplaatst op: 10 december 2007
Sinds begin december staat er aan de Oosterlandweg weer een prachtig verlichte kerstboom op het terrein van scouting Jan van Speyk. Deze boom is gebouwd door de stammen – de leden vanaf 16 jaar - van de scoutinggroep.

Op de eerste dag van de decembermaand zijn zij bij elkaar gekomen en hard aan de slag gegaan om er weer iets moois van te maken. Andere jaren ontstond er een kerstster, kerstklok of een ander mooi project. Dit jaar werd er gekozen voor een kerstboom, deze was gemakkelijk in elkaar te zetten met houten palen, touw en natuurlijk de lichtjes. Omdat iedereen wel wat te doen had ging het bouwen redelijk vlot en konden de bouwers snel aan de warme chocomel.

Het bouwen van een kerstboom is niet het enige wat er bij de scouting gebeurd in december. Ook de feestdagen worden gevierd. Zo is Sinterklaas bij de jonge scouts langs gekomen en wordt er met kerst heerlijk met elkaar gegeten. Ook de oudere leden – de stammen – komen bij elkaar om voor het eerst van een heuse winter barbecue te genieten.

De afgelopen weken zijn de Jan van Speykers – net als ieder jaar - langs de deuren gegaan om kerststukjes te verkopen. Op deze manier kunnen zij een extra zakcentje verdienen voor de groep. De komende week zullen de kerststukjes bezorgd worden.

2008 begint voor de scouts met de traditionele boerenkoolfuif. Half januari komen alle leden bij elkaar om het nieuwe jaar in te luiden met spekjes, jus, worst en de boerenkool natuurlijk!

Wil je meer weten over Scouting of een keer komen kijken? Kijk dan eens op www.janvanspeykgroep.nl of stuur een e-mail naar info@janvanspeykgroep.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stam Scouting Jan van Speyk zet gezellige boom op

Sinds begin december staat er aan de Oosterlandweg weer een prachtig verlichte kerstboom op het terrein van scouting Jan van Speyk. Deze boom is gebouwd door de stammen – de leden vanaf 16 jaar - van de scoutinggroep. Op de eerste dag van de decembermaand zijn zij bij elkaar gekomen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: