Weer een verlies voor Atalante dames 1

Geplaatst op: 10 december 2007
De dames van Atalante, gesponsord door Haaxman lichtreclame en Krijn Verbruggen en Zn, rezen afgelopen zaterdag af naar Amersfoort. Zij moesten spelen tegen AVV Keistad dames 2. Na een aantal wedstrijden te hebben verloren was een nieuwe opstelling nodig. Na deze vernieuwde opstelling getraind te hebben hoopten de dames van Atalante nu meer punten mee naar huis te kunnen nemen.

In de eerste set begon het dames team zeer enthousiast aan de wedstrijd, alles was aanwezig voor een over winning, een degelijke pass, een nette set up en een slimme aanval. Toch maakte Atalante het zichzelf te moeilijk door teveel punten gemakkelijk weg te geven, zodat Keistad zeer gemakkelijk weer bij kon komen. Atalante moest zich herpakken om de set winst in handen te krijgen. Uiteindelijk lukten het de dames om deze set te winnend af te sluiten door een geweldige inhaalreeks van 18-24 naar 26-24.

De tweede set werd met volle moed begonnen. Heel lang ging het gelijk op tussen Keistad en de dames van Atalante. Halverwege de set kreeg het team van Atalante een terugval door meerdere keren fout te staan in de opstelling. Hierdoor was het team van slag kwam de pass en de set up niet meer goed en kregen de aanvalsters geen kans meer om zelf punten te scoren. Zonder een wissel op de bank, konden de dames niets doen dan alleen maar door te vechten maar het mocht niet baten. Zo verloren de dames punt na punt en won Keistad de set met 25-16.

Met deze nederlaag in het achterhoofd lieten de dames de moed enigszins zakken. De enige wissel die ze hadden werd in de derde set ingezet. De spelverdeelster werd gewisseld om misschien zo een nieuwe impuls aan het spel te geven. De vechtlust van de dames kwam weer even terug maar het was te weinig om de overwinning binnen te halen. Steeds kwam het team in een terugval halverwege de set en ook in de derde set was dit het geval. De dames lieten punten liggen in de pass en kwamen zo niet tot aanvallen. Ook werden de zwakheden van de tegenstander niet genoeg benut, Atalante was te veel bezig met vechten tegen zichzelf. De derde set werd verloren met 25-19.

In de laatste set konden de dames van Atalante nog een keer laten zien wat ze toch wel in huis hadden. Lang ging het weer gelijk op met Keistad. De Atalantse dames kwamen zelfs even voor te staan. Lange tijd hielden zij stand maar bij het einde van de set moest Atalante weer inleveren en werd er net verloren met 25-21.

De volgende wedstrijd van Atalante dames 1 zal gespeeld worden op 14 december tegen Abcoude dames 3, 21:00 in de Boei. Hopelijk dan meer kijkplezier!

De dames van Atalante, gesponsord door Haaxman lichtreclame en Krijn Verbruggen en Zn, rezen afgelopen zaterdag af naar Amersfoort. Zij moesten spelen tegen AVV Keistad dames 2. Na een aantal wedstrijden te hebben verloren was een nieuwe opstelling nodig. Na deze vernieuwde opstelling getraind te hebben hoopten de dames van … Lees meer »