Atlantis 1 verliest van Korbis 1

Geplaatst op: 10 december 2007
Afgelopen zaterdag heeft de Fortis-equipe van Atlantis ook de vierde wedstrijd van het zaalseizoen verloren. In de thuiswedstrijd tegen Korbis bleken de gasten uit Waddinxveen te sterk. De wedstrijd ging verloren met 8-10.

Coach Paul Plaatsman heeft de basisopstelling van Atlantis 1 op twee plekken gewijzigd. Kim Stolk en Jelmer Steen hebben de plaatsen ingenomen van Sandra Gortenmulder en Jimmy de Koning. Hierdoor was de opstelling van Atlantis als volgt: in de aanval Chantal Poolman, Eline Laaper, Mark Goverse en Jacco van Koeverden Brouwer; in de verdediging Lisanne van Doornik, Kim Stolk, Pim de Munter en Jelmer Steen.

In de eerste helft was goed te zien dat Atlantis nog moest wennen aan de nieuwe opstelling. Hoewel Atlantis de wedstrijd verdedigend redelijk onder controle had, was er aanvallend te veel tijd nodig om kansen te creëren. Hierdoor kon Korbis een marge van twee doelpunten opbouwen. Deze marge wisten zij tot de rust vast te houden: 5-7.

In de tweede helft kreeg Atlantis de wedstrijd verdedigend beter onder controle. Aanvallend bleef het echter lastig om de juiste kansen te vinden en de gecreëerde kansen te verzilveren. Hierdoor kon Atlantis de marge van twee doelpunten niet verkleinen. Met drie wissels (Masha Hoogenboom, Sandra Pronk en Jimmy de Koning) probeerde coach Paul Plaatsman meer aanvallende dreiging in het veld te brengen. Korbis wist echter de marge van twee doelpunten tot het einde van de wedstrijd vast te houden.

Hoewel het vertoonde spel van Atlantis zeker niet slecht is, zal de Fortis-equipe in de komende wedstrijden echt moeten gaan winnen om aan het eind van het seizoen niet in de degradatiestrijd te belanden. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse NIO op het programma. Gezien de eerdere uitslagen van deze ploeg is het een gelijkwaardige tegenstander, en er is alle kans om komende zaterdag de eerste punten van dit zaalseizoen mee naar Mijdrecht te nemen.

Afgelopen zaterdag heeft de Fortis-equipe van Atlantis ook de vierde wedstrijd van het zaalseizoen verloren. In de thuiswedstrijd tegen Korbis bleken de gasten uit Waddinxveen te sterk. De wedstrijd ging verloren met 8-10. Coach Paul Plaatsman heeft de basisopstelling van Atlantis 1 op twee plekken gewijzigd. Kim Stolk en Jelmer … Lees meer »