Atlantis 2 verdient punten tegen ZKC ‘31

Geplaatst op: 10 december 2007

Atlantis begon deze wedstrijd in de volgende opstelling: in de aanval Wilma Kranenburg, Sandra Pronk, Peter van der Wel en Auke van der Zijden. In de verdediging startten Mirjam Gortenmulder, Sandra Gortenmulder, Jimmy de Koning en Barry van der Waa. Arjen Markus en Inge van Moort startten op de bank.

De eerste aanval van de wedstrijd werd benut door Atlantis, door een mooie actie van Auke van der Zijden: 1-0 voor de thuisploeg. ZKC ’31 had een snel antwoord en kwam terug op 1-1. De wedstrijd ging in de eerste fase gelijk op, beide ploegen lieten mooi aanval zien en benutten hun kansen goed.

Atlantis hield het geduld en had het betere van het spel, wat resulteerde in mooie doelpunten. De thuisploeg liep aan het einde van eerste helft uit door mooie acties van Barry van der Waa, Sandra Gortenmulder en Peter van der Wel, die met een mooi schot 6-3 scoorde.

ZKC ’31 wist voor rust nog een inhaalslag te maken, waardoor het scorebord in de rust op 7-6 stond.

Het begin van de tweede helft was identiek aan de eerste helft. Beide ploegen gingen gelijk op, maar Atlantis hield de voorsprong. Met schoten van Mirjam Gortenmulder, Peter van der Wel en Sandra Pronk liep de thuisploeg uit naar 11-7.

Op deze stand kwam Arjen Markus in het veld voor Auke van der Zijden, die een blessure aan zijn knie had opgelopen. Atlantis bleef het goede spel behouden en met leuke acties werd ook het publiek vermaakt. Mirjam Gortenmulder werd nog gewisseld voor Inge van Moort, maar met een stand van 14-10 op het scorebord kon er niks meer misgaan. Peter van der Wel besliste met een schot de wedstrijd (15-10). ZKC ’31 wist nog te scoren, maar het mocht niet baten. Met een verdiende eindstand van 15-12 floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Scoreverloop: Barry van der Waa (4), Peter van der Wel (4), Auke van der Zijden (3), Mirjam Gortenmulder (2), Sandra Gortenmulder (1), Sandra Pronk (1) .

Atlantis leek geen moeite te hebben met de wijzigingen in het team, en gaat volgende week met veel zelfvertrouwen op bezoek in Nieuw-Vennep om het op te nemen tegen KIOS. KIOS staat met het gelijke aantal punten op de ranglijst, dus Atlantis kan volgende week laten zien of het bovenin kan meedraaien in deze competitie.

Na een paar kleine wijzigingen moest Atlantis 2 het zaterdag opnemen tegen ZKC ’31. Jimmy de Koning en Sandra Gortenmulder werden verwelkomd in Atlantis 2, terwijl Jelmer Steen en Kim Stolk het tegen Korbis 1 mochten opnemen met het eerste van Atlantis. Atlantis begon deze wedstrijd in de volgende opstelling: … Lees meer »