Klinkende overwinning Unitas/Schadenet H1tegen Haarlem H5

Geplaatst op: 10 december 2007
Op maandagavond 3 december stond het eerste herenteam van Unitas/Schadenet in een uitwedstrijd in de Beyneshal te Haarlem tegenover het 5e herenteam van de gelijknamige volleybalvereniging Haarlem. De negen man sterke Mijdrechtse formatie staat momenteel op een vijfde plaats. De concurrentie aan de kop van de ranglijst is heftig want voor aanvang van de wedstrijd stonden de bovenste vijf ploegen onderling op slechts één punt verschil. Een ruime overwinning op de op de negende plaats staande Haarlemse heren was dus noodzakelijk.

Met aanvoerder/spelverdeler Jeroen Kraakman, diagonaalspeler Ricardo Angulo Vélez, middenaanvallers Johan Samson en Ruud Stark en hoofdaanvallers Maarten Meulemans en John van Scheppingen begonnen de Mijdrechtenaren aan de eerste set.

Haarlem begon met de serve maar de eerste punten waren voor Unitas/Schadenet. Haarlem liet in het begin nog niet met zich sollen en kwam weer naast Unitas/Schadenet. Tot de stand 9–9 bleef het gelijk opgaan waarna Unitas/Schadenet aan een opmars begon. Mede door een goede opslag van Jeroen Kraakman en goede blokkeringen van Johan Samson kwam de voorsprong op vijf punten en Haarlem werd gedwongen om bij 9–14 een time-out te nemen. Unitas/Schadenet had de zaakjes goed op orde. De harde aanvallen werden afgewisseld met mooie tactische ballen en Haarlem moest vervolgens bij 11–19 de tweede time-out nemen om te proberen hun eigen zaken op orde te krijgen. Unitas/Schadenet gaf de voorsprong niet meer uit handen en won de eerste set met 19-25.

De tweede set begon Unitas/Schadenet met dezelfde zes spelers, terwijl Haarlem een kleine wijziging doorvoerde. In deze tweede set kwamen de Mijdrechtenaren niet in de gevarenzone terecht. Bij een 3-4 stand kon Johan Samson maar liefst 10 punten lang aan de opslag blijven. Alles lukte dan ook aan de zijde van de Mijdrechtenaren. Ondanks een aantal puntjes van Haarlem werd de grootste voorsprong maar liefst 6-20. Hierna was de slagvaardigheid en concentratie bij Unitas/Schadenet even ver te zoeken. Zelfs simpel te spelen ballen werden weggegeven en door de trage reactie op de aanvallen van de thuisploeg en ontstond er lichte irritatie. Ondanks de opmars van Haarlem bleef de schade beperkt. Met 18-25 werd de tweede set wel winnend afgesloten.

Voor de derde set werden John van Scheppingen en Ruud Stark door resp. Bert Polman en Joost Woerden vervangen. Haarlem begon met de opslag en deze werd direct door Unitas/Schadenet overgenomen. Met Bert Polman op de serveerpositie werd de voorsprong al gauw 0-6. Hierna bleef de voorsprong een lange tijd hetzelfde. Haarlem probeerde uit alle macht aan te klampen maar ze kregen het niet voor elkaar. De voorsprong liep zelfs na een kunstzinnige, maar correct gespeelde bal van Johan Samson op tot 10–18. Haarlem pakte nog een aantal punten maar kon niet verhinderen dat - na de goede opslagbeurten van Bert Polman en Ricardo Angulo Vélez – midden-aanvaller Joost Woerden met een verwoestende uithaal het laatste punt voor Unitas/Schadenet van de derde set scoorde. Ook deze set werd zonder veel moeite met 15-25 gewonnen.

Voor de vierde en tevens laatste set besloot aanvoerder en spelverdeler Jeroen Kraakman zichzelf rust te gunnen. Ricardo Angulo Vélez ging in zijn plaats het spel verdelen en Robert van der Meer, die zo toch nog een setje kon meepakken, kwam op zijn vertrouwde diagonaal positie.

Unitas/Schadenet begon met de opslag en al snel stond de 0-4 op het scorebord. Vanaf de stand 2-7 ging het wat minder met Unitas. Door de nieuwe situatie kwamen de set-ups nu niet altijd, zoals in de eerste drie sets, op de juiste plaats. Aan de aanvallers dan de taak om de bal wel goed over het net te blijven spelen. Echter, dit gebeurde niet, waardoor Haarlem bij 8–7 zelfs voor het eerst op een voorsprong kwam.Vanaf de stand 10–10 begon Unitas/Schadenet weer beter te spelen. Steeds twee punten voor Unitas gevolgd door één puntje voor Haarlem. Alles bleek weer zoals het hoort te gaan. Snoeiharde aanvallen, mooie reddingen, maar ook een aantal missers en blunders. Unitas/Schadenet won de laatste rommelige set met 16-25 en daarmee de wedstrijd verdiend met 0–4. Hiermee komt Unitas op een 4e plaats in de ranglijst en als de nog in te halen wedstrijd gewonnen wordt lonkt zelfs de koppositie.

Op maandagavond 3 december stond het eerste herenteam van Unitas/Schadenet in een uitwedstrijd in de Beyneshal te Haarlem tegenover het 5e herenteam van de gelijknamige volleybalvereniging Haarlem. De negen man sterke Mijdrechtse formatie staat momenteel op een vijfde plaats. De concurrentie aan de kop van de ranglijst is heftig want … Lees meer »