De Baat (3e)

Bewonersraad bestaat 10 jaar


Geplaatst op: 3 december 2007
De Huurdersvereniging Bewonersraad uit Mijdrecht viert dit jaar haar tienjarige verjaardag. Tom Burgers, directeur van Westhoek Wonen feliciteerde de leden van de Bewonersraad en overhandigde hen een cheque ter waarde van 15.000 euro.

De Bewonersraad is een onafhankelijke vereniging van vrijwilligers die de belangen van alle huurders bij Westhoek Wonen behartigt. Niet alleen is de raad het luisterend oor voor de bewoners en vergadert het bestuur zo’n vier keer per jaar met Westhoek Wonen. Ook voeren zij lobby bij de gemeente en andere instanties op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het serviceabonnement, de Westhoek Wonen Pas en het beleid ten aanzien van zelf aangebrachte voorzieningen zijn resultaten van hun gezamenlijke samenwerking met Westhoek Wonen. Op dit moment zijn er al meer dan 1350 huurders lid van de Bewonersraad.

Westhoek Wonen bedankte de leden dan ook voor hun persoonlijke inzet. Met plezier overhandigde Tom Burgers de voorzitter Jan Peltenburg een cheque ter waarde van 15.000 euro. “Geen vrijblijvend bedrag, aldus Tom Burgers, maar geld waarmee de Bewonersraad initiatieven kan financieren die ten goede komen aan de verbetering van de directe woonomgeving en leefbaarheid van buurt en wijk. Voorwaarde is wel dat de plannen voor en door bewoners worden bedacht.”

Voorzitter Jan Peltenburg reageerde verheugd. “Dit is een goed gebaar. Wij zijn er voorstander van om huurders in een vroeg stadium bij de plannen voor hun woonomgeving te betrekken. Op deze manier sluiten de initiatieven aan bij de vraag van bewoners.”

Overigens zoekt de Bewonersraad nieuwe leden. Wilt u meer weten of lid worden? Kijk op www.hvbewonersraad.eu, stuur een mailtje naar info@hvbewonersraad.eu of schrijf een briefje naar de heer Kruys, secretaris, Postbus 301, 3640 AH Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewonersraad bestaat 10 jaar

De Huurdersvereniging Bewonersraad uit Mijdrecht viert dit jaar haar tienjarige verjaardag. Tom Burgers, directeur van Westhoek Wonen feliciteerde de leden van de Bewonersraad en overhandigde hen een cheque ter waarde van 15.000 euro. De Bewonersraad is een onafhankelijke vereniging van vrijwilligers die de belangen van alle huurders bij Westhoek Wonen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: