001 -Family

Woensdagavond 12 december Alzheimer Café in De Ronde Venen


Geplaatst op: 3 december 2007
Op woensdagavond 12 december is er een Alzheimer Café in het verzorginghuis Zuiderhof , Futenlaan 50, 3645 GE Vinkeveen.

Het Alzheimer Café is een maandelijks terugkeerde bijeenkomst voor mensen (beginnende) dementie, hun partners, familie, vrienden. Onder genot van een kopje koffie praten de gasten met elkaar over dingen die zij meemaken en zij wisselen ervaringen en informatie uit over dementie. De sfeer is laagdrempelig en gemoedelijk, elke keer staat een ander onderwerp centraal. De gesprekleidster praat er met de deskundige over. Er zijn nu al 134 Alzheimer Cafés in Nederland. Kom eens langs, het is ook voor hulpverleners en alle andere belangstellenden. Het café is niet meer weg te denken in De Ronde Venen. Het café wordt steeds druk bezocht, want zeventig procent van de dementiepatiënten woont thuis. Dat is zwaar voor de verzorger, meestal de partner van de patiënt.

Het thema voor 12 december is:
* Hoe ga je om met probleemgedrag?*

Gastspreekster die avond is mevrouw Anke Prins. We gaan met haar in gesprek hoe we het beste om kunnen gaan met mensen die probleemgedrag vertonen. Er is daarna gelegenheid om vragen te stellen. De achtergrondmuziek wordt deze keer verzorgd door leerlingen van de muziekschool De Hint. De gastvrouwen ontvangen u en maken u wegwijs en er is ruimte voor gezelligheid in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Het volgende Alzheimer café is op:
9 januari 2008 : Zorgbemiddelaar en overbruggingszorg.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.
Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur.
Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten.
De toegang is altijd gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u bent van harte welkom.
Problemen met vervoer of de opvang thuis mogen geen belemmering vormen om te komen. Neemt u in dit geval contact op met het Steunpunt Mantelzorg, dan wordt een oplossing gezocht.

Inlichtingen
Wilt u meer weten over het Alzheimer café, of wilt u als verzorger van een dementeerde eens uw hart luchten, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Anneke van Breukelen, coördinator van het Steunpunt Mantelzorg De Ronde Venen, telefoon 0297-230288.

De organisatie is in handen van de Afdeling Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn Ouderen De Ronde Venen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Woensdagavond 12 december Alzheimer Café in De Ronde Venen

Op woensdagavond 12 december is er een Alzheimer Café in het verzorginghuis Zuiderhof , Futenlaan 50, 3645 GE Vinkeveen. Het Alzheimer Café is een maandelijks terugkeerde bijeenkomst voor mensen (beginnende) dementie, hun partners, familie, vrienden. Onder genot van een kopje koffie praten de gasten met elkaar over dingen die zij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: