CSW blijft wisselvallig

Geplaatst op: 3 december 2007
Het eerste elftal van de Wilnisse voetbalvereniging CSW heeft dit Sinterklaasweekend de drie punten in De Meern achtergelaten. Het is te danken aan de concurrentie dat CSW de bovenste plaatsen nog in zicht heeft, want aan het eigen spel was weinig goeds aan te merken. Met een laag staande zon, een straffe wind en een hobbelig veld werd op het kale sportcomplex van De Meern de wedstrijd afgewerkt. De heenwedstrijd eindigde nog in een ruime 4-0 overwinning maar afgelopen zaterdag verloren de mannen van Dennis van den Ing met 3-2.

CSW startte nog wel fel en geprobeerd werd om direct druk naar voren uit te oefenen. De Meern wist daar wel raad mee en sloeg het middenveld over zodat CSW telkens opnieuw aan een aanval moest beginnen. Beide ploegen hadden moeite om de bal meer dan 3 contacten in de ploeg te houden zodat het voor de neutrale kijker een rommelig geheel was. Mede door harde wind, rolden de ballen ver over de achter en zijlijnen, kwamen passes niet aan en was er amper een vlot lopende aanval te bekennen. Wel veel strijd en hierin was De Meern slimmer.

Na een klein half uur kreeg De Meern een strafschop. Een hoge bal kon gemakkelijk door keeper Prins worden opgepakt maar even daarvoor had de scheidsrechter gezien dat Frank Zaal zijn tegenstander licht vasthield. De strafschop werd benut en CSW moest in de achtervolging. Vlak voor de rust de gelijkmaker. Een prima pass van Nick de Vink en Raymond Wens kon de bal over de keeper heen plaatsen.

De tweede helft zou het dan moeten gebeuren voor de Wilnissers. Met de wind tegen voetbal makkelijker en CSW kon over de grond het spel gaan maken. Ondanks vele kansen en mogelijkheden voor Wijngaarden, De Kuijer en Klumper was er geen voorsprong voor CSW. De oude voetbalwet ging weer eens op, want een paar minuten na de stormloop van CSW lag de bal achter Dennis Prins.

Opnieuw moest CSW de rug rechten en had een strafschop moeten krijgen toen Cesar de Kuijer de lucht in werd gekegeld door de uitkomende keeper. De scheidsrechter wuifde het weg. Met nog 10 minuten te spelen dan toch de gelijkmaker. Een verre inworp bracht verwarring in de defensie van De Meern, de bal werd teruggelegd op de inkomende Jay Wijngaarden en zijn schot betekende 2-2. CSW zette alles op alles om toch nog met drie punten weg te gaan maar het was De Meern dat in de counter vanuit vermeend buitenspel de voorsprong pakte. Een steekpass binnendoor en de ingevallen spits kon met de punt van de schoen keeper Prins passeren.

In de slotminuut werd volgens velen CSW nog een penalty onthouden. John Groenewegen kon vrij uithalen maar werd vol in de rug gelopen. De scheidsrechter was klaarblijkelijk door zijn cadeautjes heen en floot snel af om de woedende Wilnissers te ontlopen. Volgende week een thuiswedstrijd voor CSW tegen Cobu Boys.

Het eerste elftal van de Wilnisse voetbalvereniging CSW heeft dit Sinterklaasweekend de drie punten in De Meern achtergelaten. Het is te danken aan de concurrentie dat CSW de bovenste plaatsen nog in zicht heeft, want aan het eigen spel was weinig goeds aan te merken. Met een laag staande zon, … Lees meer »