CSW afgetroefd door Reiger Boys

Geplaatst op: 3 december 2007
Een half uur lang mochten de dames van CSW de hoop koesteren, dat er tegen koploper Reiger Boys meer te halen viel dan een nederlaag. Na een kansloze eerste helft met sterke tegenwind en een 0-1 achterstand kwam CSW na de thee sterk terug. Er kwamen verschillende scoringskansen, maar toen de gelijkmaker uitbleef en Reiger Boys aan de overkant een toevalstreffer noteerde was het over. De beide laatste goals gaven aan de krachtsverhoudingen te veel accent, maar de Noord-Hollandse koploper won wel verdiend.

Dat CSW het tegen Reiger Boys moeilijk zou hebben stond bij voorbaat wel vast. De ploeg uit Heerhugowaard stond samen met ’t Zand –satelietclub van WillemII- nog op 100% en zou zich die positie niet graag door CSW laten afnemen. Dat bleek de eerste helft dan ook overduidelijk. Reiger Boys was sterker, meer aan de bal en dominant op het middenveld.

Toch viel de druk op het doel van Isabella Koenen nog wel mee. In totaal was er de eerste helft maar drie keer sprake van een reële dreiging voor de CSW goal. De eerste keer belandde de bal na een scrimmage tegen de paal. De tweede keer leek Isabella zich gemakkelijk meester te maken van de bal, maar een aanvalster van Reiger Boys beoordeelde de bal beter en knikte binnen (0-1). Bij een derde mogelijkheid stond de CSW keepster wel goed op haar post en zo haalden de roodblauwen de rust met een 0-1 achterstand. Gelet op de sterke wind leek CSW in deel twee dus nog een goede kans te maken op een goed resultaat.

De thuisclub kwam inderdaad na de thee gedreven uit de startblokken. Nu moest de verdediging van Reiger Boys alle zeilen bijzetten om de marge van 0-1 overeind te houden. CSW drong aan en kreeg ook kansjes. Nelleke Vrielink kreeg met links een klein gaatje en schoot een metertje naast. Even later kapte ze zich op links vrij en uit de voorzet ontstond een scrimmage, waarin keepster Lies Kols nog net een handje tegen de bal kon krijgen.

Ook Natasja Cornelissen kreeg na een fraaie CSW aanval nog een aardige kans, maar de topscorer van CSW kon ook het net niet vinden. Toch was het Reiger Boys, dat na een half uurtje tegen de verhouding in scoorde. Een strakke voorzet van rechts schampte het hoofd van een medeaanvalster en met een fraaie boog verdween de bal over de kansloze Isabella Koenen in het doel. Een aangeslagen CSW kon het laatste kwartiertje niet meer terugkomen. De Noord-Hollandse ploeg wist het moegespeelde CSW via nog twee uitgespeelde treffers naar een geflatteerde 0-4 nederlaag te spelen.

CSW kan zich gaan opmaken voor de strijd om het hoogst haalbare: de derde plaats. Volgende week is Oostkapelle te gast bij CSW.

Een half uur lang mochten de dames van CSW de hoop koesteren, dat er tegen koploper Reiger Boys meer te halen viel dan een nederlaag. Na een kansloze eerste helft met sterke tegenwind en een 0-1 achterstand kwam CSW na de thee sterk terug. Er kwamen verschillende scoringskansen, maar toen … Lees meer »