Winst voor Atlantis 4 tegen Fiks 4

Geplaatst op: 3 december 2007
Na een wedstrijd waarin de puntjes moeizaam vielen, heeft het door Architekten- en Ingenieursbureau H.W. van der Laan gesponsorde Atlantis 4 uiteindelijk Fiks 4 verslagen en de punten in Mijdrecht gehouden.

Atlantis 4 begon met in de aanval Klaas van Heeringen, Harold Taal, Marijke Pauw en Simone van Doorn. In de eerste verdediging startten Wilco Kuijlenburg, Charles Keijman, Petra Taal en Elze van Leeuwen.

Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door wat rommelige aanvallen bij zowel Atlantis als Fiks en het duurde tot de zevende minuut voordat Atlantis via een strafworp de score opende. In de 15e minuut bracht Klaas van Heeringen met een afstandsschot de score op 2-0. Ook het tweede aanvalsvak had moeite met het vinden van de korf, echter doordat de verdediging het goed dichthield, kon Atlantis verder uitlopen door een afstandsschot van Wilco Kuijlenburg en een fraaie doorloopbal van Charles Keijman. Bij een stand van 4-0 in het voordeel van Atlantis 4 gingen beide ploegen de rust in.

In de eerste minuut na rust liet Atlantis zich verrassen door Fiks die de score op 4-1 brachten en zelfs halverwege de tweede helft tot 5-3 dichterbij wisten te komen. Coach André van Doorn bracht op dat moment André Graveland in het veld voor Klaas van Heeringen en Janneke van Ginkel voor Simone van Doorn. Via een doorloopbal gaf Janneke het vierde van Atlantis weer wat lucht door de score op 6-3 te brengen. Fiks kwam verder niet meer tot scoren en Atlantis kon in de laatste fase van de wedstrijd met nog 2 afstandsschoten de score op 8-3 brengen.

Doelpuntenmakers in deze wedstrijd waren: Klaas van Heeringen (3x), Charles Keijman (2x), Wilco Kuijlenburg, Harold Taal en Janneke van Ginkel (elk 1x).

Met deze overwinning staat Atlantis 4 op papier bovenaan in de poule. Op nummer 2 staat het uit Hillegom afkomstige SDO 2 met weliswaar 1 punt minder, maar ook 1 gespeelde wedstrijd minder. Volgende week zaterdag staat dit team op het programma en Atlantis 4 zal dus moeten winnen om de koppositie te handhaven. De wedstrijd begint om 14:30 uur in sporthal “De Vosse” te Hillegom.

Na een wedstrijd waarin de puntjes moeizaam vielen, heeft het door Architekten- en Ingenieursbureau H.W. van der Laan gesponsorde Atlantis 4 uiteindelijk Fiks 4 verslagen en de punten in Mijdrecht gehouden. Atlantis 4 begon met in de aanval Klaas van Heeringen, Harold Taal, Marijke Pauw en Simone van Doorn. In … Lees meer »