001 - Bader

Atlantis 2 komt tekort in streekderby met de Vinken


Geplaatst op: 3 december 2007
Zaterdag 1 december speelde Atlantis2 de streekderby in Vinkeveen tegen De Vinken 3 in sporthal De Boei. De streekderby haalt altijd het beste uit de spelers, omdat er altijd een gezonde rivaliteit heerst tussen beide kampen. Voordat met de wedstrijd werd begonnen stond men nog een minuut stil voor de op 20 november jl. en op 77-jarige leeftijd overleden Arnold Scholten, mede-oprichter van De Vinken (in 1960) en Atlantis (in 1969).

Het door Pimentel Fasteners bv gesponserde Atlantis 2 begon de wedstrijd met in de aanval: Jelmer Steen, Auke van der Zijden, Wilma Kranenburg en Mirjam Gortenmulder. De verdediging werd gevormd door Arjen Markus, Barry van der Waa, Inge van Moort en Kim Stolk.

Van meet af aan begint Atlantis de wedstrijd goed en gemotiveerd. Auke van der Zijden rondt een goede actie van Jelmer Steen af met een doorloopbal (0-1). Na de 2-1 komt Atlantis via een schot van Mirjam Gortenmulder en een korte kans achter de paal van Arjen Markus weer op gelijke hoogte (2-2). En dan begint Atlantis aan een sterke periode met verzorgd en geconcentreerd korfbal. Nadat Auke van der Zijden een strafworp heeft verzilverd weet ook Jelmer Steen de korf te vinden vanaf een grotere afstand (2-4). Na de vakwissel is Kim Stolk meteen attent door met een schot vanuit de paalzone de 2-5 aan te tekenen.

Vanaf dit moment laat Atlantis het verzorgde spel enigszins varen en pakt De Vinken de gelegenheid te baat om langszij te komen. Met een drietal strafworpen van De Vinken en tussendoor een schot van korte afstand van Inge van Moort komt Atlantis toch op achterstand (6-5). Maar Atlantis weet nog een reserve aan te spreken. Barry van der Waa tekent met een schot voor 6-6, waarna Jelmer Steen en Auke van der Zijden met een zuivere vrije bal en schot van afstand de ruststand van 6-8 op het scorebord laten noteren.

Na de rust staat het vizier van Kim Stolk weer op scherp (6-9), maar de stugge ploeg van De Vinken laat zich wederom niet makkelijk afschudden. Via een drietal slimme afstandschoten komen ze op 9-9. Inge van Moort en Mirjam Gortenmulder hebben het vizier nog wel op scherp (9-10), maar de Mijdrechtenaren blijken toch weer achter de feiten aan te lopen (11-11). Atlantis zit vanaf dit moment in een mindere fase, waardoor achtereenvolgens een doorloopbal en korte kans doel zullen missen. De Vinken weet daar gebruik van te maken en weet zich voor het eerst twee punten los te maken (13-11). Ondertussen wordt Sandra Pronk nog voor Wilma Kranenburg ingebracht en Peter van der Wel voor Arjen Markus. In de slotfase lukt het de Pimentel Fasteners equipe nog wel twee mooie doorloopballen te verzilveren (Jelmer Steen en Auke van der Zijden), maar De Vinken trekt uiteindelijk toch aan het langste eind door enkele goede kansen af te maken in de paalzone: 16-13. Dit blijkt uiteindelijk ook de eindstand. Beide ploegen hebben hiermee twee punten uit drie wedstrijden behaald.

Zaterdag 8 december speelt Atlantis 2 thuis in De Phoenix hal om 16:30 uur tegen ZKC'31. De Mijdrechtenaren zullen dan gaan proberen het puntenaantal te verdubbelen om zo de aansluiting met de middenmoot te blijven behouden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 2 komt tekort in streekderby met de Vinken

Zaterdag 1 december speelde Atlantis2 de streekderby in Vinkeveen tegen De Vinken 3 in sporthal De Boei. De streekderby haalt altijd het beste uit de spelers, omdat er altijd een gezonde rivaliteit heerst tussen beide kampen. Voordat met de wedstrijd werd begonnen stond men nog een minuut stil voor de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: