Goud voor Luc Verwijs en zilver voor Kees van den Brand

Geplaatst op: 3 december 2007
Zaterdag 1 december hebben de turners van VEP hun eerste regionale plaatsingswedstrijd gehad, die in Amersfoort plaatsvond. Met Medische Kliniek Boerhaave als nieuwe sponsor, konden alle turners in splinternieuwe trainingspakken aan de start verschijnen. Vier turners wisten eremetaal te behalen, waarvan één keer goud, één keer zilver en twee keer brons.

In de eerste ronde moesten de zevenjarige Luc Verwijs uit Wilnis en de achtjarige Kees van den Brand uit mijdrecht hun wedstrijd turnen. Luc kwam uit in de categorie Talentendivisie, wat het hoogst haalbare niveau in Nederland is. De oefeningen waren dan ook van een hoog niveau, maar Luc kon ze goed uitvoeren. Met name op vloer en ringen was hij erg succesvol, waardoor hij in een groot deelnemersveld een eerste plaats wist te bereiken met een puntentotaal van 95,35 punten.

Kees moest in de categorie instap tweede divisie turnen. Mede door mooie handstanden in de brug en vlekkeloze salto´s op het onderdeel sprong (18,75 punten) lukte het hem om in een veld van meer dan dertig deelnemers een knappe tweede plaats te bereiken. Zijn puntentotaal was 105,90 punten.

In de tweede ronde waren Benjamin Lakerveld uit Mijdrecht, Casper de Visser, Thomas Vliem en Koen de Koning uit Mijdrecht aan de beurt. Koen moest dit seizoen voor het eerst keuzeoefenstof draaien, hetgeen een grote overstap was ten opzichte van vorig jaar. Mede door een goede sprong en vloeroefening wist hij zich toch goed staande te houden in het deelnemersveld, wat hem een zesde plaats opleverde.

Benjamin, Casper en Thomas kwamen uit in de categorie pupil derde divisie. Alle drie presteerden zij uitstekend op alle toestellen. Helaas was het net niet voldoende om in de prijzen te vallen in een deelnemersveld van meer dan twintig turners. Benjamin kwam 0,15 punten te kort om brons te veroveren en werd vierde. Casper en Thomas werden gedeeld zesde.

In de derde wedstrijdronde lukte het Timo de Rijter ( junioren 1 vierde divisie) en Nick Reijmerink (junioren 2 derde divisie) om beslag te leggen op een bronzen medaille . Beiden hadden dit deels te danken aan hun moeilijke vloeroefeningen met salto´s en schroeven. Daniel Dijkhuizen werd in dezelfde categorie als Timo vijfde.

VEP-trainers Diane Kuip en Sandjay Tuithof keken terug op een zeer geslaagde dag en kijken uit naar de tweede regionale plaatsingswedstrijd, die zal plaatsvinden op 12 januari in Amersfoort. Hier zullen alle turners zich proberen te verzekeren van een plaats in de finale op 26 januari.

Zaterdag 1 december hebben de turners van VEP hun eerste regionale plaatsingswedstrijd gehad, die in Amersfoort plaatsvond. Met Medische Kliniek Boerhaave als nieuwe sponsor, konden alle turners in splinternieuwe trainingspakken aan de start verschijnen. Vier turners wisten eremetaal te behalen, waarvan één keer goud, één keer zilver en twee keer … Lees meer »