001 -Family

De Vinken redt het net niet


Geplaatst op: 3 december 2007
Het is de Vinkeveense korfbalhoofdmacht afgelopen zaterdag niet gelukt om de broodnodige wedstrijdpunten in eigen huis te houden. Tegen het Zeeuwse All Ready liepen de gemoederen regelmatig hoog op. De Vinken is niet het type ploeg, dat het van lijfelijk of verbaal geweld moet hebben. Via een 4-7 ruststand bereikten beide teams een eindscore van 10-12, waardoor All Ready de punten mee terug kon nemen naar Zierikzee.

Fortisbank
Voorafgaand aan de wedstrijd stelde voorzitter Marja Verwoerd de beide teams en het jeugdteam van de week de D2 aan het publiek voor. Speciale gast was regiodirecteur Michel Verwey, die namens de nieuwe hoofdsponsor Fortisbank aan Vinken’s trainer-coach Dirk van der Vliet symbolisch het eerste sponsorshirt overhandigde.

Krampachtig
Van der Vliet kon deze wedstrijd niet beschikken over de grieperige Angela Sloesarwij. Zij werd vervangen door Helene Kroon, die samen met Susan de Wit, Peter Koeleman en Arjan Kroon in de aanval begon. Vinken’s defensie bestond als gebruikelijk uit Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Pascal Kroon.
De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken. Nadat Helene Kroon met haar eerste schot direct doel trof en All Ready via oud-international Dennis Voshart het zelfde antwoord gaf, tilden Pascal Kroon en Peter Kooijman de stand naar 3-1.
De korfballers van Zierikzee waren echter niet gekomen om zich zo maar te laten overtroeven. Met gewiekst aanvalspel kwamen de bezoekers gelijk en vervolgens trok All Ready de wedstrijd volledig naar zich toe. De Vinken probeerde krampachtig te volgen, maar was door veelvuldig mis schieten niet in staat aan te haken. Pas op 3-7 wist Peter Kooijman nog een keer doel te treffen. Helaas bleek dit voor de rest van de eerste helft het enige positieve wapenfeit.

Koelbloedig
Na de onderbreking kwam De Vinken toch weer het snelst uit de startblokken. Doelpunten van Mariska Meulstee en Helene Kroon brachten de hoop terug. Binnen een kwartier was de achterstand volledig weggepoetst. Pascal Kroon en Mariska Meulstee lieten de 8-8 op het scorebord verschijnen.
Daarna verviel de thuisploeg echter weer in de fout om zich te laten overdonderen. Het fysieke spel en het veelvuldig protesteren tegen de arbitrale beslissingen ontregelden het Vinkenspel dusdanig, dat men steeds meer het spoor bijster raakte. En waar All Ready koelbloedig de kleine kansjes wist te benutten verzandde De Vinken in nodeloos gebrei.
“Als je niet schiet, kan je niet scoren”, profeteerde Cruyff ooit. Zijn woorden bleken maar al te waar. Daarbij komt nog dat de meeste verkregen kansen jammerlijk gemist werden. Alleen een toegekende strafworp werd door Charita Hazeleger verzilverd. Een en ander resulteerde in een onnodig verloren wedstrijd. De bezoekers uit Zeeland liepen opnieuw verder uit naar 9-12. De laatste treffer van Peter Koeleman was nog slechts van belang voor de statistieken. Teleurgesteld droop de thuisploeg met een nieuw verlies af naar de kleedkamers, in de wetenschap dat vanaf nu weer elke wedstrijd gestreden zal worden om lijfsbehoud in de eerste klasse.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken redt het net niet

Het is de Vinkeveense korfbalhoofdmacht afgelopen zaterdag niet gelukt om de broodnodige wedstrijdpunten in eigen huis te houden. Tegen het Zeeuwse All Ready liepen de gemoederen regelmatig hoog op. De Vinken is niet het type ploeg, dat het van lijfelijk of verbaal geweld moet hebben. Via een 4-7 ruststand bereikten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: