Atlantis 4 behaalt overwinning op sterk geacht Tempo

Geplaatst op: 26 november 2007

Het was een gelijkopgaande strijd met wisselende voorsprongen voor beide ploegen. Uiteindelijk werd het 13 - 14 voor Atlantis na een 6-5 ruststand in het voordeel van Tempo.

Deze wedstrijd – zonder de geblesseerd geraakte Paulien Troost – was er een die men konomschrijven als een thriller. Het sterk geachte Tempo was een jeugdige ploeg die in de veldcompetitie op een riante eerste plaats staat. Het 4e zaalteam van Atlantis is een gelegenheidsteam dat alleen aan de zaalcompetitie deelneemt. Men ging er dus vanuit dat dit een zware wedstrijd zou worden. Atlantis startte met in de aanval Marijke Pauw, Simone van Doorn, Charles Keijman en André Graveland. Verdedigend stonden Elze van Leeuwen, Petra Taal, Wouter Teunissen en Wilco Kuijlenburg. De ervaren Atlantis spelers openden al snel de score, maar het antwoord was er direct. Daarna leken beide ploegen elkaar af te tasten en duurde het even voordat er weer gescoord werd. Tempo nam na de 2-2 een lichte voorsprong, maar slaagde er niet in meer dan 2 doelpunten uit te lopen. Dit bleef zo de gehele eerste helft doorgaan. Bij 5-5 stokte het even bij Atlantis. Tempo liep naar 7-5 uit (na een 6-5 ruststand) en Atlantis bleef steeds bij. Na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft nam Atlantis het over. Na 9-9 liep men uit naar 9-11, maar ook Atlantis slaagde er niet in om los te komen van Tempo. Tempo maakte met twee afstandschoten 11-11 en nam weer een voorsprong. De jeugdige ploeg uit Alphen speelde gedegen en rustig en bleek goed op elkaar ingespeeld. Atlantis raakte niet in paniek en bleef bij. Na 12-12 en 13-13 werd er op de valreep door Atlantis gescoord (13-14). Door goed verdedigend werk en rustig aanvalspel werd de overwinning uiteindelijk binnengehaald. De doelpunten van Atlantis kwamen uit handen van: Wilco Kuijlenburg (5x), Marijke Pauw (3x), Elze van Leeuwen en André Graveland ( beiden 2x), Petra Taal en Charles Keijman.

Atlantis 4 heeft nu 3 punten uit 2 wedstrijden en speelt volgende week tegen Fiks 4.

Aanvangstijd van dit duel: 17:45 uur in Sporthal de Phoenix.

Mijdrecht – Na het teleurstellende gelijkspel van vorig weekeinde behaalde Atlantis 4 – Gesponsord door Architectenbureau van der Laan – een zwaarbevochten overwinning op de tot de titelkandidaten gerekende ploeg Tempo 5 uit Alphen aan den Rijn. Het was een gelijkopgaande strijd met wisselende voorsprongen voor beide ploegen. Uiteindelijk werd … Lees meer »