001 -Family

Rampenoefening Mijdrecht geslaagd


Geplaatst op: 26 november 2007
De rampenoefening ‘De lucht geklaard’ die zaterdag 24 november in Mijdrecht plaatsvond, is geslaagd. De hulpverlening kwam snel op gang en er werd goed samengewerkt om het incident te bestrijden. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten naar voren gekomen. Een en ander wordt beschreven in het evaluatieverslag dat in de loop van 2008 verschijnt.

De oefening werd georganiseerd door de Veiligheidsregio Utrecht, de gemeente De Ronde Venen, SC Johnson Europlant BV en de Politie Utrecht. De oefening had onder meer tot doel het rampenbestrijdingsplan van SC Johnson te oefenen. Daarnaast stond de samenwerking tussen de hulpverleners centraal.

Rampenoefeningen verlopen volgens een bepaalde verhaallijn, het scenario. In dit geval vond er op het terrein van SC Johnson een botsing plaats tussen twee vrachtwagens, nabij de procesafdeling van het bedrijf. Door de botsing vloog de vrachtwagen in brand en explodeerde. In de procesafdeling waren mensen aan het werk die gered moesten worden. Er was sprake van 37 slachtoffers, waaronder twee vrachtwagenchauffeurs. Door de rookontwikkeling werd ook een nabijgelegen hotel ontruimd.

De Veiligheidsregio Utrecht organiseert ieder jaar verschillende rampenoefeningen met verschillende scenario’s. Dat doet zij samen met haar partners in crisisbeheersing en rampenbestrijding zoals gemeenten en politie en het bedrijfsleven. Door veel te oefenen raken hulpverleners beter op elkaar ingespeeld. Verder leren zij elkaars processen goed kennen, zodat ze in de praktijk effectief hulp kunnen verlenen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rampenoefening Mijdrecht geslaagd

De rampenoefening ‘De lucht geklaard’ die zaterdag 24 november in Mijdrecht plaatsvond, is geslaagd. De hulpverlening kwam snel op gang en er werd goed samengewerkt om het incident te bestrijden. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten naar voren gekomen. Een en ander wordt beschreven in het evaluatieverslag dat in de loop … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: