001 -Family

Hertha boekt tweede overwinning op rij


Geplaatst op: 26 november 2007
Na de uiterst belangrijke winst vorige week tegen concurrent Laren heeft SV Hertha ook de inhaalwedstrijd tegen Vreeswijk om weten te zetten in drie punten. Thuis in Vinkeveen werd het uiteindelijk 3-1 na een 2-1 ruststand.

Met het oog op het inhaalweekend dat afgelopen week gepland stond en de mogelijkheid om opnieuw een plaats te stijgen op de ranglijst, begon Hertha goed aan de wedstrijd tegen middenmoter Vreeswijk. De verdediging van de Utrechters werd goed onder druk gezet en het middenveld van Hertha sloot aan bij de aanvallers, waardoor ook de afvallende ballen konden worden opgepakt. Dit levert vaak een overwicht op het middenveld op en dit gebeurde dan ook. Een tweetal kansen van Jorg Landwaart en Wim Mollers werd niet benut, omdat de echte scherpte deze middag nog onbrak.
Zoals wel vaker dit seizoen valt het doelpunt aan de andere kant voor Hertha. Bij een diepe pass van Vreeswijk vond een miscommunicatie plaats tussen doelman Priem en Dennis v/d Broek, waardoor Priem de bal losliet en de oplettende spits van de bezoekers binnen kon tikken:0-1.

Hertha liet zich niet kennen en ging direct voor de gelijkmaker. Na een pass van Van Breukelen richting Landwaart kon laatstgenoemde de 1-1 in de korte hoek binnenschieten.
Deze snelle gelijkmaker zorgde ervoor dat de thuisploeg weer de kracht vond om het spel te maken. Een lange voorzet van Maijer vanaf rechts richting tweede paal werd niet goed verwerkt door de rechtsback van Vreeswijk en belandde tegen zijn hand, waarna de arbiter Hertha een penalty toewees. Maijer schoot onder de doelman door: 2-1.
Kort hiervoor hadden de gastheren nog enkele mogelijkheden laten liggen via Zeilstra uit een vrije kopkans, Mollers en Landwaart met een schietkans, maar er werd dus toch gerust met een voorsprong.

Na rust wist Hertha dat het moeilijker zou gaan worden met de harde wind in de rug. De matig opererende ploeg uit Utrecht kon geen echte vuist maken, maar met opportunistisch spel en gevaarlijke standaardsituaties probeerden ze alsnog de gelijkmaker te forceren.
Het was echter Hertha dat de voorsprong verdubbelde via Landwaart, die op een steekpass van Sedney, na goed doorgaan van Mollers, alleen op de doelman afging en de keeper kon omspelen: 3-1.
Een vrije trap van de aanvoerder van Vreeswijk belandde nog op de buitenkant van de paal en enkele schoten werden geblokt. Dit gebeurde met Voorbij op doel, omdat Priem zich moest laten vervangen met een spierblessure.

Een vrij matige tweede helft van beide kanten en Hertha had het aan zichzelf te danken dat er geen grotere uitslag werd neergezet, maar na het laatste fluitsignaal konden de handen toch de lucht in, omdat weer een belangrijke overwinning was behaald in de strijd om de onderste plaatsen te verlaten.

Helaas voor Hertha wist concurrent Laren een punt te pakken tegen OSM, maar DWSV verloor van Rivierwijkers en SVF speelde niet, waardoor nu de negende plaats is bereikt. De verschillen zijn echter zeer klein in de competitie en iedereen kan van iedereen winnen. Slechts koploper Vriendenschaar steekt boven de rest uit.
Aanstaande zondag wacht directe concurrent SVF. De ouverture van het seizoen ging mis in de thuiswedstrijd tegen hetzelfde SVF, waar onnodig met 0-1 werd verloren. Deze wedstrijd winnen zou voor Hertha een goed einde van het kalenderjaar kunnen inluiden om definitief de aansluiting met de concurrentie te vinden. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt in Cothen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha boekt tweede overwinning op rij

Na de uiterst belangrijke winst vorige week tegen concurrent Laren heeft SV Hertha ook de inhaalwedstrijd tegen Vreeswijk om weten te zetten in drie punten. Thuis in Vinkeveen werd het uiteindelijk 3-1 na een 2-1 ruststand. Met het oog op het inhaalweekend dat afgelopen week gepland stond en de mogelijkheid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: