CSW eenvoudig naar winst

Geplaatst op: 26 november 2007
Er waren zaterdag bij de wedstrijd tegen hekkensluiter Rijsoord nog maar 37 seconden verstreken, of Natasja Cornelissen had er al eentje in liggen. Daarmee leek de wedstrijd binnen de minuut al bijna beslist. In de volgende 89 minuten had de ploeg van de als hoofdcoach fungerende Cees Vink niet eens de allerbeste vorm nodig om via nog twee goals van Natasja en eentje van Linda Los uit te lopen naar een ruime 4-0 overwinning.

Na het eerste aftrap van pupil van de week Sarah Haveman met de wedstrijdbal van Jan Kentrop Interieurverbouw, mocht CSW niet eens zelf de aftrap nemen. Toch was de bal snel veroverd en na een pasje van Linda Los kon Natasja Cornelissen met een bekeken lob al supersnel de eerste goal op het scorebord brengen. Rijsoord probeerde geschrokken de zaak recht te zetten en dat leidde al snel tot een schietkans net buiten de 16, maar CSW keepster Isabella Koenen had het er niet al te moeilijk mee. Het zou voor haar zo ongeveer de lastigste klus van de wedstrijd zijn, want verder hadden Kim van Kippersluis en haar medeverdedigsters niet al te veel moeite om de aanvalslinie van Rijsoord de baas te blijven.

Toch speelde CSW in de opbouw wat slordig, zodat het nog vrij lang duurde, voordat de tweede goal viel. Het meeste gevaar ontstond regelmatig, als Linda van Beek haar diagonale pas in de strijd gooide. Zo ook in de 28-ste minuut, toen centrumspits Nelleke Vrielink zo’n bal oppikte en deze keurig op tijd breed legde op de opkomende nummer 10 van CSW, Natasja Cornelissen, die vervolgens weinig moeite had om voor 2-0 te zorgen. Vijf minuten later kreeg ook rechterspits Linda Los zo’n bal aangespeeld en zij maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde: 3-0.

Het spel werd er de tweede helft niet beter op. CSW had de buit al op zak en was bovendien voorin wat te gretig. In combinatie met een overijverige grensrechter leidde dat nogal eens tot het voortijdig affluiten van de aanval. Rijsoord had het geloof in een goede afloop inmiddels wel opgegeven, zodat het elan langzamerhand uit de wedstrijd verdween. Kansen waren er nog wel voor uitbreiding van de score, maar alleen Natasja wist het doel bij een goed lopende aanval nog een keer te vinden (4-0).

Volgende week ontmoeten de roodblauwen koploper Reiger Boys aan de Pieter Joostenlaan. Dan zal CSW ongetwijfeld alle registers open moeten trekken om een goed resultaat te boeken.

Er waren zaterdag bij de wedstrijd tegen hekkensluiter Rijsoord nog maar 37 seconden verstreken, of Natasja Cornelissen had er al eentje in liggen. Daarmee leek de wedstrijd binnen de minuut al bijna beslist. In de volgende 89 minuten had de ploeg van de als hoofdcoach fungerende Cees Vink niet eens … Lees meer »