Atlantis 2/Pimentel Fasteners pakt winst in eerste thuiswedstrijd

Geplaatst op: 26 november 2007
Zaterdag 24 november stond voor Atlantis 2/Pimentel Fasteners de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen op het programma met als tegenstander Triaz 4 uit Amsterdam. Na de wedstrijd van vorige week, die met grote cijfers verloren ging, was het team erop gebrand om de eerste winst van de zaalcompetitie te pakken. Door veelvuldig goed uitgespeelde aanvallen te laten zien, mooie kansen te creëren en hard te werken, resulteerde deze wedstrijd in een verdiende winst voor het tweede team van Atlantis.

Atlantis 2 startte de westrijd met Inge van Moort, Mirjam Gortenmulder, Peter van der Wel en Auke van der Zijden in de eerste aanval. De verdediging werd gevormd door Sandra Pronk, Wilma Kranenburg, Barry van der Waa en Arjen Markus.

De eerste minuten van de wedstrijd liet Atlantis 2 een hoog baltempo zien. Er werden dan ook veel kansen gecreëerd door het eerste aanvalsvak. Bij de de verdediging was de concentratie nog niet optimaal waardoor Triaz op voorsprong kwam. Door een aantal felle, goed opgezette aanvallen weten Auke van der Zijden en Sandra Pronk de stand op 2-1 te brengen. Hierna volgde een serie zuivere schoten van de heren van Triaz, waardoor de stand op 2-4 kwam. Gelukkig wist Atlantis zich voor rust terug te knokken via mooi uitgespeelde aanvallen. Een mooie korte kans van Barry van der Waa en Arjen Markus wist een vrije bal te verzilveren. Dit bracht de ruststand op 4-4.

Na rust weet Triaz op voorsprong te komen via wederom een schot van grote afstand. Atlantis wist dat ze voor de winst moesten vechten. Door goed samenspel knokten zij zich naar een voorsprong van 8-5, via doelpunten van Peter van der Wel, Barry van der Waa. Coach Edwin Lensen bracht 2 wissels in het veld; Kim Stolk voor Wilma Kranenburg en Alex van Senten voor Barry van der Waa. Triaz weet nog dichterbij te komen omdat de verdediging van Atlantis even verslapte. Gelukkig herpakte de verdediging zich goed, door op juiste momenten ballen te onderscheppen. De aanval bleef tactisch goed spelen, via afstandschoten van Peter van der Wel en Kim Stolk wist Atlantis wederom een voorsprong van drie punten te pakken, 11-8. De winst mocht nu niet meer uit handen worden gegeven. Berry de Jong werd in de laatste minuten in het veld gebracht. Hij wist Triaz definitief op achterstand te zetten door te scoren.

Een welverdiende winst voor Atlantis 2, dat hoopt in de top van de klasse mee te kunnen draaien dit zaalseizoen. Volgende week staat de streekderby tegen De Vinken op het programma, waar ook weer vol voor de winst gestreden zal worden.

Zaterdag 24 november stond voor Atlantis 2/Pimentel Fasteners de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen op het programma met als tegenstander Triaz 4 uit Amsterdam. Na de wedstrijd van vorige week, die met grote cijfers verloren ging, was het team erop gebrand om de eerste winst van de zaalcompetitie te pakken. … Lees meer »