001 - Bader

Oudenallen D2 worstelt naar overwinning


Geplaatst op: 26 november 2007
Vrijdag 21 november stond de uitwedstrijd tegen Keistad D4 op het programma. Een week eerder had het tweede team van Atalante een prima wedstrijd neergezet tegen het gelijkwaardige D3 van Keistad. Weliswaar met 3-1 verloren maar het was een supermooie wedstrijd met lange spannende rally’s. Het Amersfoortse team staat een na laatst en dat is nog wel eens lastig voor de Vinkeveense dames om het eigen spelletje en tempo dan vast te houden.

Het wilde niet echt draaien. De tegenstanders speelden rommelige ballen terug (geen lekkere harde smashes in de niet-schaduw zone) en de dames in het geel reageerden niet alert. Ook de pass was nog niet warm, menig balletje schoot weg. Toch kwamen de Vinkeveners halverwege een beetje op ritme en werd set 1 gepakt met 21-25.

In set 2 begon het beter te lopen. Een ogenschijnlijk groot middengat bij de tegenstander scoorde in de praktijk niet. De beide hoeken achterin juist wel. Menig puntje van met name Jet Feddema werd zo slim gescoord. Ons eigen middengat werd wel een paar keer bestookt, verschillende keren dook Natalie Jansen er mooi onder, helemaal vanuit de achterpositie, maar eigenlijk zijn die ballen voor de beide vóórspelers. De verdediging stond niet op scherp. Ook Loeps Kuijper liet merken dat ze meedeed door een mooie smashsalvo van 3 directe hits. Bij vlagen mooi spel dus, maar de Keistedelingen bleven dichtbij. Gelukkig was de zevende man op de bank superenthousiast en werd net aan gewonnen met 23-25.

Het lekker e Jägermeisterspel met de mooie vechtrally’s van de vorige week wilde maar niet terugkomen. Daarnaast raakten de Amersfoortsen op drift en serveerden er op los en scoorden heel wat punten op rij. Onze eigen service was wisselvallig en zo keken we tegen een serieuze achterstand aan. De scheidsrechter was niet bijzonder fideel, en dacht een paar keer te zien dat een van onze gele leeuwen aan het net zat. Of over de middenlijn reikte terwijl de bal niet eens in de buurt was. Bepaald niet motiverend. Keistad serveerde lustig door, en daar stond ineens de 25-16 op het telbord.

Tussen set 3 en 4 werden de spelers toegesproken door coach Feddema. Dat bracht eindelijk de verandering in het tot dan toe vrij wisselvallige spel. Loeps Kuijper knalde er op los, buitenaanvaller Inge Bakker wisselde harde aanvallen af met slimme geplaatste aanvalballen en Natalie Jansen zette een mooie serveerreeks neer. Kordate passes en aanvallen van het hele team brachten tempo en olie in het spel. Het plan kwam rond met een 11-25 en daarmee 1-3 winst. Geen mooie wedstrijd, maar wel mooie zaken gedaan in Amersfoort. Zie meer op www.vv-atalante.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oudenallen D2 worstelt naar overwinning

Vrijdag 21 november stond de uitwedstrijd tegen Keistad D4 op het programma. Een week eerder had het tweede team van Atalante een prima wedstrijd neergezet tegen het gelijkwaardige D3 van Keistad. Weliswaar met 3-1 verloren maar het was een supermooie wedstrijd met lange spannende rally’s. Het Amersfoortse team staat een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: