001 -Family

Samen ruim 100 jaar actief in de muziek


Geplaatst op: 26 november 2007
Op de laatste zondag van oktober werd in de kerk “De Burght” Frans Pieck in het zonnetje gezet omdat hij al veertig jaar zijn bijdrage levert aan de kerkzang . Frans doet dat vanachter het orgel of de piano en hij ontving daarvoor de gouden onderscheiding van de Gregoriusvereniging , die hem tijdens de viering werd opgespeld.

De laatste zondag van november waren er in de kerk aan de Schans twee jubilarissen. Rinus van de Boezem is al van 1967 een gewaardeerd tenor. De meeste tijd leverde hij zijn bijdrage aan het Ceciliakoor van de oude Parochie St. Jan de Doper. Nu zingt hij mee in het nieuwe koor waarin “Cecilia” van de Schans en “het gemengd koor” van de Burght zijn samengegaan. Rinus ont ving de gouden onderscheiding van de Gregoriusvereniging.

De tweede jubilaris was Sien Boere. Zij levert al 25 jaar haar stemgeluid aan de groep alten van het koor. Ook voor haar geldt dat zij de langste tijd bij “Cecilia” zong en nu haar stem laat horen in het Emmauskoor. Sien kreeg de zilveren onderscheiding uitgereikt.

Pastor Woolderink had lovende woorden voor de beide jubilarissen die na de viering in het Trefcentrum door de collega-koorleden nog uitgebreid werden toegezonden.

Op de foto de drie jubilarissen . Samen goed voor meer dan 100 jaar inzet voor de muzikale ondersteuning van vele vieringen .

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samen ruim 100 jaar actief in de muziek

Op de laatste zondag van oktober werd in de kerk “De Burght” Frans Pieck in het zonnetje gezet omdat hij al veertig jaar zijn bijdrage levert aan de kerkzang . Frans doet dat vanachter het orgel of de piano en hij ontving daarvoor de gouden onderscheiding van de Gregoriusvereniging , … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: