001 -Family

Mijdrechtse turners presteren uitstekend bij teamcup


Geplaatst op: 26 november 2007
De Mijdrechtse turners Thom Zonneveld en Dylan Brugman hebben een uitstekende keuze gemaakt door deze zomer over te stappen naar SV Pax uit de Haarlemmermeer.

Ze zijn meer gaan trainen onder betere omstandigheden en dat was bij de eerste wedstrijd van het jaar al duidelijk. Thom kwam zaterdag uit in de categorie pupil eerste divisie, hij turnde daar 4 toestellen en deed dat uitstekend. Hij begon met zijn team op brug en hij turnde daarop voor het eerst in een wedstrijd een ½ draai in handstand. Hij scoorde een 16.00 en dat is een hoog cijfer op dit moeilijke toestel. Daarna ging het team naar rek en daar turnde Thom niet zodat het hij zich klaar kon maken voor het onderdeel vloer. Het team van SV Pax deed het overigens uitstekend op rek. Na rek volgde dus vloer en daar liet Thom een zeer goede oefening en scoorde een 16.70. Het toestel dat daar op volgde was voltige en hier turnde Thom ook niet. Daarop volgde het toestel ringen en daar liet Thom als enige van alle turners een hoeksalto als afsprong zien en hij scoorde mede daardoor een mooie 18.15. Het laatste toestel was sprong en Thom zou hier een moeilijke sprong gaan laten zien, maar met het inturnen ging deze moeilijke sprong niet vlekkeloos. Thom maakte de sprong toch een scoorde een uitmuntende 18.00. Het team van SV Pax werd uiteindelijk glansrijk eerste.

Dylan, die nog steeds zijn krachttrainingen afwerkt bij Beuvingsport in Mijdrecht kwam zondag ochtend in actie in een zeer zware competitie van 12 teams. In de categorie jeugd-junioren eerste divisie. Dit team startte op het toestel sprong, Dylan deed hier als enige van het team een sprong waarbij hij twee maal over de kop zou gaan, de sprong ging uitstekend en hij scoorde dan ook een 12.60. Toen moest het team naar brug en Dylan turnde een zeer nette oefening en dat bleek ook uit de score, hij voegde namelijk 12 punten toe aan het totaal van zijn team. Vervolgens naar het rek waar hij een prima 10.35 te score, het was vanaf dit moment duidelijk dat het team mee zou gaan doen om de prijzen, iets dat van te voren niet gedacht was. Na het rek ging het team naar vloer, hier turnde Dylan al zijn sprongen en dat was een unicum voor hem, hij scoorde hiermee dan ook een 12.10. Het volgende toestel was voltige en hier scoorde hij ondanks een val toch nog een 9.95 en dat is zeer goed. Het laatste toestel was ringen en inmiddels was het duidelijk dat ook dit team kans zou maken op de eerste plaats. Het team moest vooral heel strak turnen en dat werd ook gedaan, Dylan scoorde een 10.55 en dat is voor dit toestel zeer goed. Het team werd uiteindelijk Nederlands kampioen en dat werd uitbundig gevierd op het podium. Het is wel duidelijk dat deze twee turners een zeer goede stap gemaakt hebben door naar SV Pax te gaan. Nu zullen de voorbereidingen voor het individuele seizoen beginnen, en wij wensen Dylan en Thom heel veel succes.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mijdrechtse turners presteren uitstekend bij teamcup

De Mijdrechtse turners Thom Zonneveld en Dylan Brugman hebben een uitstekende keuze gemaakt door deze zomer over te stappen naar SV Pax uit de Haarlemmermeer. Ze zijn meer gaan trainen onder betere omstandigheden en dat was bij de eerste wedstrijd van het jaar al duidelijk. Thom kwam zaterdag uit in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: