001 -Family

Mastwijk Taekwondo team scoort in België


Geplaatst op: 23 november 2007
Tijdens de ‘Beker van de Fruitstreek Bokaal’ een groot Stijl Taekwondo Kampioenschap te Sint Truiden, België hebben een aantal deelnemers van Mastwijk Taekwondo hele goede resultaten geboekt.

Het kampioenschap in België is een goede voorbereiding voor de deelnemers voor de komende N.K. te Nijmegen op 25 november a.s. waar tevens een aantal deelnemers van Mastwijk zeker zullen gaan strijden voor ereplaatsen.

Al heel vroeg vertrok coach Marcel Fiorenza en assistent coach Shanna van Mens met de deelnemers richting Sint Truiden waar met arriveerde tijdens een rommelige start van het Kampioenschap.

De deelnemers van Mastwijk Taekwondo waren: Sabina van de Ruit, Sander Hendriks,Lotte Besseling, Kathelijne van der Woude, Christina en Eveline Verbruggen, Jan Wielinga, zijn vader Carel Wielinga en Wendy Langeberg.

Allen hadden individueel ingeschreven en Jan en Wendy namen ook deel aan de duo categorie.

Natuurlijk waren er ook ouders en fans meegereisd en ook voor hun zou het een lange spannende dag gaan worden.

Moeizame start Na een moeizaam begin van het Kampioenschap waar toch e.e.a niet goed was georganiseerd wisten de deelnemers van Mastwijk Taekwondo het hoofd er goed bij te houden en zo waren het de allerjongsten die mochten starten.

Kathelijne van der Woude was erg nerveus en kon deze keer niet echt overtuigen en hetzelfde was het geval met Christina Verbruggen.

Eveline Verbruggen vond het allemaal erg leuk maar ook zij kon niet in de buurt van het eremetaal komen.

Jan Wielinga die in de B-klasse 8 t/m10 jaar deelnam wist het een stuk beter te doen en zo wist hij zelfs een gouden plak te veroveren in deze klasse waarmee duidelijk werd dat er wel degelijk moet worden gelet op dit zeer jonge talent.

Wendy Langeberg nam deel in de dames B-klasse 8 t/m 10 jaar en deze jongedame wist ook een prachtige gouden plaats te bemachtigen en ook zij liet zien dat zij talent heeft en zeker meer van zich zal laten horen.

Ook traden beiden jeugdige talenten samen aan in een hele zware poule 10 t/m 17 jaar!

Zij wisten enkele oudere deelnemers achter zich te laten wat al een prestatie op zich is maar zij wisten daarnaast zelfs nog een derde plaats te bemachtigen wat een hele goede prestatie is van dit jonge talentvolle stel.

Hiermee werden de andere teamleden zeer gemotiveerd om tevens te proberen in de prijzen te vallen.

In de B-klasse dames was het Lotte Besseling die mocht aantreden maar zij maakte een paar foutjes in haar eerste vorm wat haar het eremetaal koste en zij werd vierde.

De vader van Jan, Carel Wielinga wist in de C-klasse 1 t/m/ 50 jaar een hele mooie tweede plaats op te eisen en voor vader en zoon kon de dag niet meer stuk!

Weer en zilveren plak erbij!

Carel is erg blij met de behaalde prijs en nog blijer en trots voor zijn zoontje die eigenlijk de reden is dat ook Carel met Taekwondo is gestart.

A-KLASSE
Daarna was het de beurt aan de A-klasse (zwarte banders en hoger)

Sabina van de Ruit wist in deze A-klasse in haar poule goed te scoren na enige scheidsrechterlijke dwalingen waarbij Sabina behoorlijk werd gedupeerd wist zij toch nog een mooie derde plaats te bemachtigen, toch goed gedaan!

Al was er wel een lichte teleurstelling door de foutieve beslissingen van de scheidsrechters.

Sander Hendriks die enige tijd last heeft gehad van een blessure liet zien dat hij nog steeds goed in de race is en in de A-klasse 11 t/m 13 jaar wist ook hij een mooie eerste plaats te pakken en zo werd er afgesloten met nog een mooie overwinning.

2de TIJDENS MASTERKLASSE
Sander werd tevens uitgenodigd om deel te nemen aan de Masterklasse waarin alle eerste prijs winnaars van iedere poule in de A-klasse mogen deelnemen.

Dit is dus een hele zware klasse aangezien ook de oudere meer ervaren Taekwondoka’s hieraan deelnemen, maar Sander wist hierin een fantastische tweede plaats af te dwingen wat een zeer goede prestatie is.

Sander was op deze behaalde tweede plaats nog blijer dan zijn eerste plaats in zijn poule.

Coach Marcel Fiorenza en assistent coach Shanna van Mens waren zeer tevreden alhoewel er wel wat was aan te merken op de leiding van het Kampioenschap dat toch enige deelnemers heeft benadeeld.

Ondanks dit hebben de deelnemers van Mastwijk Taekwondo laten zien dat zij zich niet uit het veld laten slaan en zij prima kunnen presteren ondanks enige onregelmatigheden bij de organisatie in België.

Het team heeft een zeer goede prestatie neergezet en zal ook op het komende N.K. te Nijmegen zeker van zich laten horen en zien.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo team scoort in België

Tijdens de ‘Beker van de Fruitstreek Bokaal’ een groot Stijl Taekwondo Kampioenschap te Sint Truiden, België hebben een aantal deelnemers van Mastwijk Taekwondo hele goede resultaten geboekt. Het kampioenschap in België is een goede voorbereiding voor de deelnemers voor de komende N.K. te Nijmegen op 25 november a.s. waar tevens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: