001 -Family

Dodelijk ongeval op N201 Vinkeveen


Geplaatst op: 21 november 2007

Vinkeveen -  Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto kwam op dinsdag 20 november een 36-jarige automobilist uit Uithoorn om het leven.

Rond 22.25 uur reed een 53-jarige chauffeur uit Raalte met zijn vrachtwagen met aanhanger over de Provinciale weg N201, komende uit de richting van de Rijksweg A2 en gaande in de richting van Schiphol. Over dezelfde weg kwam hem een auto bestuurd door de 36-jarige automobilist uit Uithoorn tegemoet. De automobilist reed op zijn eigen weghelft.

Net na het viaduct, ter hoogte van de afrit Vinkeveen, zag de vrachtwagenchauffeur dat de automobilist plotseling scherp naar links stuurde en op de weghelft van de vrachtwagen terecht kwam. De chauffeur had geen tijd meer om te reageren en botste frontaal op de auto.

Door de kracht van de aanrijding werd de vrachtwagen opgetild en kwam de auto onder de vrachtwagen terecht, waardoor de chauffeur niet meer kon sturen. De vrachtwagen reed eerst rechtdoor, maar raakte vervolgens van de weg en kwam op een talud tot stilstand. Een achter de Uithoorner rijdende automobilist zag het ongeval gebeuren, stopte en belde 112.

Door de aanrijding kwam de man uit Uithoorn om het leven. De chauffeur liep geen letsel op, maar kon aanvankelijk niet uit de cabine van zijn vrachtwagen komen. Hij werd door de brandweer uit de cabine geholpen.

De Provinciale Weg N201 werd afgesloten tussen de Groenlandsekade en de Ir. Enschedeweg. Door de Verkeerspolitie Utrecht werd ter plaatse een onderzoek ingesteld. De vrachtwagenchauffeur werd naar het politiebureau overgebracht en werd daar gehoord. Ook de getuige die achter de Uithoorner had gereden, legde een verklaring af.

De Verkeerspolitie Utrecht zet het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval voort.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: www.petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dodelijk ongeval op N201 Vinkeveen

Vinkeveen -  Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto kwam op dinsdag 20 november een 36-jarige automobilist uit Uithoorn om het leven.Rond 22.25 uur reed een 53-jarige chauffeur uit Raalte met zijn vrachtwagen met aanhanger over de Provinciale weg N201, komende uit de richting van de Rijksweg A2 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: