001 -Family

Studenten uit Belgie op bezoek bij cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten


Geplaatst op: 19 november 2007
Afgelopen week kwamen studenten van de opleiding Pedagogiek uit Belgie op bezoek bij Mirelle Valentijn. Zij verzorgt in samenwerking met Stichting Leefbaarheid de cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten. De studenten liepen een buitenlandse stage in het kader van onderzoek naar methoden die inzetbaar zijn om kinderen weerbaar te maken en pesten te verminderen en of te stoppen. Zij woonde een ouderavond en twee cursusbijeenkomstsen bij en hielden een interview met de deelnemers van de cursus en Mirelle Valentijn als trainer. Tijdens het interview liet Mirelle hen in een rollenspel kennis maken met de kracht van lichaamstaal. Een van de hoofdpijlers van de methodiek waarmee zij werkt. De studenten waren onder de indruk van alle initiatieven die op dit gebied in Nederland worden ondernomen, vanuit onder andere Stichting Omgaan met Pesten. Binnen deze stichting geven trainers zelfstandig of in samenwerking met andere organisaties begeleiding aan kinderen, ouders, scholen en centra voor kinderopvang. In Belgie is op dit gebied nog weinig mogelijk. Vanuit alle informatie die zij hebben verzameld gaan zij voor hun eindwerkstuk nu een spel ontwikkelen, waarmee zij in Belgie kinderen gaan ondersteunen in het weerbaar worden.

In januari start er weer een cursus “Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten” die bedoeld is voor tieners vanaf 10 tot en met 12 jaar en jongeren vanaf 13 tot en met 17 jaar die te maken hebben met het pestprobleem, die niet sociaal weerbaar zijn en/of niet sociaal vaardig zijn, onzeker en of faalangstig zijn.

De deelnemers leren anders omgaan met weerbaarheid, opkomen voor zichzelf door middel van direct toepasbare handvatten. De deelnemers leren omgaan met onaangename situaties: non-verbaal, verbaal en digitaal pesten, buitensluiten, negeren, chanteren, roddelen. Zij bouwen hun zelfvertrouwen en eigenwaarde opnieuw op en andere klachten nemen af.

Het is voor Mirelle Valentijn, trainer van deze cursus, een uitdaging om mensen hun eigen innerlijke kracht te laten ontdekken en inzetten!

De methodiek die gebruikt wordt bestaat uit: kringgesprek, drama, rollenspelen en simulatiespelen, spelvormen, werken met spelkaarten, ontspanning en ademhaling, werken met leerpunten, huiswerkopdrachten, niet de omgeving veranderen wel jezelf = sterker worden.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur. Bij de cursus horen ook een intakegesprek en twee ouderbijeenkomsten. De volgende cursus begint in januari 2008 op dinsdag in de namiddag van 16.15 tot 17.45 en op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 in het jongerencentrum Allround in Mijdrecht.

Voor meer informatie over de cursus ‘sociale weerbaarheid - omgaan met pesten’ of voor aanmelden kunt u contact opnemen met: -Dyanne van Tessel van Stichting Leefbaarheid 0297 – 230 287 (d.van.tessel@st-leefbaarheid.nl) -Mirelle Valentijn, trainer van de cursus 0297 – 27 46 05

Ook vind je informatie over pesten en de cursus op: www.omgaanmetpesten.nl www.st-leefbaarheid.nl www.jcallround.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Studenten uit Belgie op bezoek bij cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten

Afgelopen week kwamen studenten van de opleiding Pedagogiek uit Belgie op bezoek bij Mirelle Valentijn. Zij verzorgt in samenwerking met Stichting Leefbaarheid de cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten. De studenten liepen een buitenlandse stage in het kader van onderzoek naar methoden die inzetbaar zijn om kinderen weerbaar te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: