001 -Family

Cinema 55+ gaat feestelijk van start met gratis voorstelling van Irma la Douce


Geplaatst op: 19 november 2007
De Ronde Venen heeft haar filmhuis gekregen. De Stichting Welzijn Ouderen en Zuwe Maria-Oord gaan maandelijks filmvoorstellingen organiseren onder de naam Cinema 55+. In Zuwe Maria-Oord aan de Herenweg 69 in Vinkeveen gaat op 6 december Cinema 55+ feestelijk van start met een gratis voorstelling. Cinema 55+ gaat films vertonen gericht op mensen boven de 55, maar iedereen is welkom. Vanaf nu zal er iedere eerste donderdag van de maand een film vertoond worden. De voorstelling start om 14:30 de zaal is open vanaf 13:30. Na afloop van de voorstelling is gelegenheid tot napraten in Brinkzicht.

U kunt lid worden van Cinema 55+. Door lid te worden steunt u dit initiatief en krijgt u korting op de kaartjes voor de voorstelling. Het lidmaatschap kost € 7,50 per jaar en u krijgt dan 10 % korting per voorstelling. Bij volgende voorstellingen is de prijs voor een kaartje € 5,- inclusief koffie of thee. U kunt ook aangeven welke films u graag zou willen zien.

Op verzoek van de allereerste leden van Cinema 55+ zal op deze eerste draaidag de film “Irma La Douce“vertoond worden.Het is een komisch romantische film van 2 uur en 17 minuten (er is een pauze). De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. Geregisseerd door Billy Wilder met Jack Lemmon, Shirley MacLaine en Lou Jacobi in de hoofdrollen . Het verhaal speelt in Parijs in de vroege uurtjes. Tot nu toe heeft de gendarmerie de andere kant uit gekeken voor de prostituees, en vonden ze geheel onverwacht smeergeld in hun pet. Er komt echter een nieuweling in het district die er een andere kijk op heeft. Irma la Douce heeft medelijden met hem. De naïeve Franse politieagent Nester Patou wordt naar een rosse buurt overgeplaatst. Nadat hij ziet wat er allemaal aan de gang is belt hij het station om een inval te organiseren, om zo alle dames in de bak te kunnen gooien. Dit leidt echter tot een verstoring van het goed georganiseerde systeem dat de politie en de pooiers hebben. Nester wordt ontslagen, gaat zich bezatten in een bar, raakt bevriend met Irma en slaat haar pooier in elkaar, wat als gevolg heeft dat hij haar nieuwe pooier wordt. Nester vind het maar niets dat Irma naar andere mannen moet, en verzint een plan.

De toegang voor deze eerste voorstelling is gratis, maar men dient zich wel vooraf aan te melden in verband met maximaal aantal zitplaatsen. Dit kan bij de servicepunten 0297-237610 en 0297-383399 of de receptie van Maria-Oord 0297-219319. Via de e-mail kan ook wilnis@servicepuntderondevenen.nl of receptiemo@zuwe.nl. Een en ander is ook na te lezen op www.bloggers.nl/cinema55plus.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cinema 55+ gaat feestelijk van start met gratis voorstelling van Irma la Douce

De Ronde Venen heeft haar filmhuis gekregen. De Stichting Welzijn Ouderen en Zuwe Maria-Oord gaan maandelijks filmvoorstellingen organiseren onder de naam Cinema 55+. In Zuwe Maria-Oord aan de Herenweg 69 in Vinkeveen gaat op 6 december Cinema 55+ feestelijk van start met een gratis voorstelling. Cinema 55+ gaat films vertonen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: