Klinkende overwinning Unitas H1 in uitwedstrijd tegen Martinus H6

Geplaatst op: 19 november 2007
Het eerste herenteam van Unitas/Schadenet heeft maandagavond 12 november een klinkende overwinning behaald tegen het gerenommeerde 6e herenteam van Martinus uit Amstelveen. Met een 0-4 overwinning werd het maximale aantal punten behaald. De wedstrijd werd gespeeld in de beroemde Bankrashal in Amstelveen. Voor Unitas was dit de zesde wedstrijd van het seizoen waarin alleen de wedstrijd tegen SAS uit Uithoorn verloren werd.

De wedstrijd begon met een vol bezette reservebank met drie gretige reserve-spelers. Na een gelukkig puntje voor Martinus nam Unitas/Schadenet van meet af aan meteen stevig de touwtjes in handen. De pass werd goed afgeleverd aan spelverdeler Jeroen Kraakman. Die liet op zijn beurt de bal het werk doen en zo werden afwisselend de buitenflanken, het midden en de driemeter aanvallers in stelling gebracht. Er werd een stevige voorsprong opgebouwd zodat Martinus gedwongen was een time out te nemen bij een stand van 8-15. Na de time-out liep de Mijdrechtse ploeg weliswaar niet meer zo snel uit maar het lukte Martinus ook niet er druk bij Unitas/Schadenet op te leggen. De eerste set werd dan ook vrij eenvoudig met 13-25 gewonnen.

De tweede set ging in het begin gelijk op, maar vanaf een stand van 6-7 begonnen de Mijdrechtenaren geleidelijk uit te lopen. Met twee servicebeurten van Ricardo Angulo Velez - welke 4 punten opleverde - en aansluitend één van Bert Polman - welke vijf punten opleverde - werd een solide voorsprong opgebouwd die de rest van de set niet meer uit handen werd gegeven. Martinus bleef beter tegenstand bieden dan in de eerste set maar het kon niet verhinderen dat Unitas/Schadenet ook deze set wonnen. Ditmaal met een eindstand van 19-25.

Bij aanvang van de derde set werden drie spelers gewisseld. Het scoreverloop van deze set was vrijwel gelijk aan de eerste set. Twee of drie puntjes voor Unitas/Schadenet en dan weer eentje voor Martinus. Zo werd een voorsprong opgebouwd van 6-13. Vanaf dat moment begon Martinus steeds sterker te worden. In deze fase van de set bleef Unitas/Schadenet maar net op voorsprong. Op een gegeven moment was de stand zelfs 15-16. Toen stelde Unitas orde op zaken. In één ruk en met 9 punten op rij maakte Maarten Meulemans met zijn servicebeurt de set uit. De set werd met 15-25 gewonnen.

Ook in de vierde set stonden weer drie nieuwe spelers in het veld. In vergelijking met de 1e set stond nu alleen nog Jeroen Kraakman op dezelfde plek opgesteld. Het gevolg was dat 5 spelers elkaar weer opnieuw moesten vinden. De communicatie verliep moeizamer en het spel werd minder gestroomlijnd. Martinus rook zijn kans om deze set te winnen en nam vrijwel onmiddellijk een voorsprong. Vrijwel elke bal werd door Martinus opgevangen en geretourneerd zodat de achterstand niet ingelopen kon worden. Bij een achterstand van 13-8 werd de eerste time-out van Unitas aangevraagd. Hierin werd gezegd dat de wisselspelers zich warm moesten houden. Niet lang daarna werd middenaanvaller Joost Woerden ingewisseld om wat extra lengte in het veld te krijgen en zodoende meer tegenstand te bieden aan de Amstelveense aanvallen. Op de servicebeurt van Robert van der Meer werd een begin gemaakt aan de comeback. Martinus werd zenuwachtig en gebruikte 2 time-outs op 18-15 en op 22-21. Beide teams waren erg gebrand op de winst van deze set en de spanningen liepen vooral aan Amstelveense zijde hoog op. Zo erg dat de scheidsrechter een gele kaart aan Martinus gaf, met een gratis punt voor Unitas tot gevolg. Een setpoint voor Martinus kon hierdoor worden omgezet in een matchpoint voor Unitas/Schadenet. De vierde set ging nipt naar Unitas met een eindstand van 25-27.

Hiermee was de eerste 4-0 overwinning een feit. Unitas/Schadenet schuift hierdoor op tot een 4e plaats in de competitie. De volgende wedstrijd is op woensdag 21 november in sporthal De Phoenix in Mijdrecht tegen Oradi/Omnia H1 uit Aalsmeer/Kudelstaart.

Het eerste herenteam van Unitas/Schadenet heeft maandagavond 12 november een klinkende overwinning behaald tegen het gerenommeerde 6e herenteam van Martinus uit Amstelveen. Met een 0-4 overwinning werd het maximale aantal punten behaald. De wedstrijd werd gespeeld in de beroemde Bankrashal in Amstelveen. Voor Unitas was dit de zesde wedstrijd van … Lees meer »