Atlantis stelt aanvallend teleur in eerste zaalwedstrijd

Geplaatst op: 19 november 2007
Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie voor Atlantis weer begonnen. Het door Fortis gesponsorde team van Atlantis 1 mocht uit beginnen tegen DOS uit Westbroek.

Aangezien Pim de Munter afwezig was vulde Jelmer Steen zijn plek op.

De wedstrijd begon met de volgende opstelling: met in de aanval: Lisanne van Doornik, Sandra Gortenmulder, Jacco van Koeverden Brouwer en Mark Goverse. In de verdediging: Eline Laaper, Chantal Poolman, Jimmy de Koning en Jelmer Steen.

Atlantis startte in deze eerste zaalwedstrijd met scherp verdedigend spel. Zij probeerden optimaal gebruik te maken van de kleinere ruimte waar je in de zaal weer mee te maken hebt. In de aanval was het zoeken naar goede kansen. Dit ging moeizaam en met de gecreëerde kansen werd slordig omgegaan. Het eerste doelpunt was voor DOS, maar Atlantis volgde met een doorloopbal van Lisanne van Doornik. Met een mooi schot van Eline Laaper is Atlantis één keer op voorsprong gekomen. Echter werd er in de eerste helft door zowel DOS als Atlantis weinig gescoord. Dit resulteerde in een ruststand van 4-3.

Na een bemoedigende toespraak van coach Paul Plaatsman begon het eerste team van Atlantis enthousiast aan de twee helft. Helaas begon DOS beter en zij scoorde binnen korte tijd 3 doelpunten waardoor Atlantis ineens tegen een achterstand aankeek van 7-3.

Atlantis wist daarna nog terug te komen tot 7-5 door twee doelpunten van Jelmer Steen.

Voor de laatste vijf minuten werd Auke van der Zijden ingezet op de plek van Jacco van Koeverden Brouwer in de hoop nog een aantal doelpunten te forceren. Helaas mocht dit niet meer baten en werd het eindsignaal gefloten bij een stand van 8-5 in het voordeel van DOS. Een lage score voor een zaalwedstrijd waar 8 tegendoelpunten een goede prestatie is, maar 5 keer scoren veel en veel te weinig is. Hier is duidelijk ruimte voor verbetering.De doelpunten in deze wedstrijden zijn gemaakt door: Lisanne van Doornik 2x, Eline Laaper 1x en Jelmer Steen 2x.

Volgend week 24 november speelt Atlantis 1 de eerste thuiswedstrijd in de zaal tegen Vriendenschaar. De D1 van Atlantis zal dan team van de week zijn.

Afgelopen zaterdag is de zaalcompetitie voor Atlantis weer begonnen. Het door Fortis gesponsorde team van Atlantis 1 mocht uit beginnen tegen DOS uit Westbroek. Aangezien Pim de Munter afwezig was vulde Jelmer Steen zijn plek op. De wedstrijd begon met de volgende opstelling: met in de aanval: Lisanne van Doornik, … Lees meer »