Oudenallen D2 zet sterke pot neer tegen Keistad

Geplaatst op: 19 november 2007
Vrijdag 16 november speelde Oudenallen D2 tegen Keistad uit Amersfoort. De gele equipe had voorgaande 2 wedstrijden teleurstellend verloren, de laatste wedstrijd was zelfs tegen de nummer laatst. De dames hebben zelf gekozen voor het Amersfoortse district met sterkere tegenstanders maar inmiddels staan ze op een 9de plaats en punten zijn welkom om uit de degradatie zone weg te blijven. Ze zijn pas 6 van de 22 wedstrijden op weg, maar beter vroeg in actie dan te laat. De fouten moesten eruit, het moest allemaal secuurder. Aan de andere kant ook niet de lol in het spelletje verliezen want daar gaat het toch om. Ruim op tijd was het team aanwezig in de Boei voor de uitgebreide voorbespreking.

Na de warming-up met 8 vrouwen startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Roos Aarsman en het was direct een sterke strijd. Er werd goed gewerkt, er waren mooie combinaties en het overweldigende publiek werd kostelijk vermaakt. Verdeler Annemarie Bakker ging als een trein en lumineuze oplossingen en durfals werden opgegooid. De meiden van Keistad waren keisterk. Zo werd regelmatig een hoofdaanvalster in stelling gebracht zowel voor bij het net als achterin via de 3m aanval. Aanvankelijk werden de Atalanters keer op keer verrast, de verdediging stond niet alert en te ver naar voren. De eerste set ging weg met 19-25 naar Amersfoort. Set 2. Vinkeveen kwam op dreef. Spannende rally’s over en weer, soms ook erg lang.

De teams waren aan elkaar gewaagd, het was een mooie strijd. Van coach Feddema kwam de opdracht verder achterin te verdedigen en niet te ver naar voren te trekken. En dat bracht resultaat. Steeds beter wist de thuisploeg de harde smashes van Keistad te weren en de eigen aanval was dan misschien niet zo keihard, de verdediging was pittig en de punten op het telbord draaiden net zo goed voor sommige slimme tikjes. De tweede set werd met 25-22 binnen gehaald. In derde set was een gelijk beeld als de voorgaande set. Er was voortdurend een gelijkopgaande strijd. Het bleef leuk en spannend, maar net de kleine details lukten bij Amersfoort beter dan bij de thuisploeg, 19-25 tegen. In de vierde set werd vers bloed ingezet. Jet Feddema en Natalie Jansen zetten het duel op gelijk voet voort, het niveau was top met sterke kunstjes. Zoals bijvoorbeeld van Marjan Blenk.

Deze nieuwkomer scoort iedere wedstrijd beter, achterin wordt ze alerter en ook aan het net vinden haar smashen steeds vaker direct de vloer bij de tegenstander. Ook Loes Kuijper verleert haar kunsten nooit, slimme tikjes over het net of een lekkere aanval door het midden of via de rechtsback scoren regelmatig. De andere nieuwkomer Tineke van Oudenallen groeide ook in de wedstrijd, aanvallend wordt ze steeds meer een solide aanspeelpunt. De laatste leuke set ging helaas met 22-25 naar Keistad. Het scheelde niet veel. De dames kunnen terugkijken op een lekkere wedstrijd en zijn terug op ritme. De tegenstanders waren achteraf blij dat er geen vijfde set kwam. Ze roemden de pittige, stugge Vinkeveense verdediging. Nu alleen de punten nog. Vrijdag spelen de Vinkeveensen uit tegen dames 4 van Keistad. Zie meer via www.vv-atalante.nl

Vrijdag 16 november speelde Oudenallen D2 tegen Keistad uit Amersfoort. De gele equipe had voorgaande 2 wedstrijden teleurstellend verloren, de laatste wedstrijd was zelfs tegen de nummer laatst. De dames hebben zelf gekozen voor het Amersfoortse district met sterkere tegenstanders maar inmiddels staan ze op een 9de plaats en punten … Lees meer »