001 -Family

Toernooidag 1 Aparts Basisscholentoernooi


Geplaatst op: 19 november 2007
Op woensdagmiddag 14 november was de eerste dag van hét Aparts Basisscholentoernooi. Groepen 3, 7 en 8 gingen een sportieve strijd aan in de Boei in Vinkeveen. De allerkleinsten van groep 3 speelden een fanatiek potje circulatievolleybal met gooien en vangen. Draaien, draaien, draaien.. dat hoorde je veel bij de partijtjes van groep 3. Nadat de bal over het net werd gegooid draaien ze gelijk door. Iedere keer weer. En dat vergeten ze soms als ze nog even aan het nakijken zijn hoe goed hun bal wel niet was. Leuke partijtjes! Ze waren allemaal fanatiek en hupsten en sprongen door het veld en waren dolblij met ieder punt. Leuk!!

Je kon duidelijk zien dat de kinderen goed geoefend hadden. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 hebben 2 keer les gehad van topvolleyballer Rick Wiggers. De kinderen van groep 7/8 spelen alles in drieën. Op een speciale manier. Er wordt geserveerd en de eerste bal wordt opgespeeld naar een teammaat die de bal vangt. Die gooit ‘m op en de derde speelt de bal over het net. Een mooie speelvorm om de jeugdigen bezig te laten zijn met samenspelen. Het ging echt supergoed en er waren lange spannende rally’s met mooie reddingen. Pieter Koeleman van APARTS Automaterialen uit Mijdrecht, al jaren sponsor van dit toernooi, kwam langs om de knappe staaltjes van de kinderen te zien. Na een spannende middag met vreugdevolle hoogtepunten of droevige tegenslagen volgde de prijsuitreiking. Van de 8 teams van groep 3 werd team Kwik van de Pijlstaart derde, Dagobert Duck van de Jozefschool tweede en winnaar was Kwak, ook van de Jozefschool. Van groep 7 hadden 10 teams zich ingeschreven, nummer 3 werd Cleopatra, tweede Kostunrix en de nummer 1 was Walhalla, allemaal teams van de Jozefschool. Maar liefst 11 teams hadden zich opgegeven van groep 8, een nieuw record. Lucky Luke van De Schakel werd derde, de Hulk van de Jozefschool 2de en de roze panter van De Pijlstaart pakte de eerste prijs. Gefeliciteerd allemaal!! Maar eigenlijk hebben ├ílle kinderen goed hun best gedaan, het zijn allemaal toppers!! Deze woensdag 21 november volgt toernooidag 2 en spelen groepen 4, 5 en 6 vanaf 13:00 uur in de Boei. Dat zal weer net zo’n spektakel worden als de eerste toernooidag. Kom gerust kijken, geweldig om te zien. Of zie meer via www.vv-atalante.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toernooidag 1 Aparts Basisscholentoernooi

Op woensdagmiddag 14 november was de eerste dag van hét Aparts Basisscholentoernooi. Groepen 3, 7 en 8 gingen een sportieve strijd aan in de Boei in Vinkeveen. De allerkleinsten van groep 3 speelden een fanatiek potje circulatievolleybal met gooien en vangen. Draaien, draaien, draaien.. dat hoorde je veel bij de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: