Vinken verliest eerste zaalduel

Geplaatst op: 19 november 2007
De eerste zaalwedstrijd voor Vinken 1 staat op het programma. En het wordt geen makkelijk begin voor het team van trainer en coach Dirk van der Vliet. HKC uit Hardinxveld-Giessendam is op bezoek. Een onbekende tegenstander voor De Vinken, maar een team dat op het veld een klasse hoger speelt. En in die klasse doen ze het niet bepaald slecht. Kortom, een potentiële kampioenskandidaat op bezoek. Vinken houdt zich toch goed staande in de wedstrijd. Komt zelfs op voorsprong maar lukt het uiteindelijk toch niet om de wedstrijd te winnen. Na een ruststand van 6 tegen 9, eindigt de wedstrijd in 11-13. Ondanks het verlies, biedt het perspectief voor de rest van het zaalseizoen. Vinken geeft zich niet zomaar gewonnen.

Nieuwe hoofdsponsor De Vinken speelt haar eerste wedstrijd met een nieuwe hoofdsponsor, de Fortis Bank. Met een nieuw tenue betreedt Vinken de zaal voor haar eerste zaalwedstrijd. De aanvoerder van Vinken, Arjan Kroon, scoort het eerste punt uit de wedstrijd met een mooie doorloopbal, 1-0. HKC verdient snel daarna een strafworp en de gelijkmaker is een feit, 1-1. Zo gaat de stand gedurende de eerste helft gelijk op. Vinken krijgt voldoende ruimte om haar spel te spelen en de kansen worden goed benut. Mariska Meulstee en Charita Hazeleger nemen de 2-1 en de 3-1 voor hun rekening. HKC komt weer bij tot 3-3, maar Vinken neemt het heft weer in handen en loopt uit tot 5-3. HKC herhaalt dan het kunstje en komt opnieuw terug tot 5-5 en later tot 6-6. Dan is het even over voor Vinken, HKC neemt het initiatief en trekt een eindsprint tot 6-9 bij het einde van de eerste helft. Evenals voorgaande jaren, wordt het vlaggenschip bij elke thuiswedstrijd gesteund door een jeugdteam. Dit keer is dat de D1.

Eindsprint in tweede helft Vinken start niet goed in de tweede helft en geeft HKC de ruimte om verder uit te lopen. HKC komt zelfs op een voorsprong van zes doelpunten en dan is er nog maar 13 minuten te spelen. Vinken probeert de achterstand kleiner te maken, vergroot de druk op de tegenstander en gooit het tempo omhoog. Ralf Zaal komt erin voor Peter Kooijman en alles op alles wordt gezet om de achterstand in te halen. HKC scoort in ieder geval niet meer in het laatste kwartier, maar Vinken komt net even wat tijd te kort om op gelijke stand te komen. Met 11-13 eindigt ze de wedstrijd.

De eerste zaalwedstrijd voor Vinken 1 staat op het programma. En het wordt geen makkelijk begin voor het team van trainer en coach Dirk van der Vliet. HKC uit Hardinxveld-Giessendam is op bezoek. Een onbekende tegenstander voor De Vinken, maar een team dat op het veld een klasse hoger speelt. … Lees meer »