3-2 verlies voor Atalante Dames 1

Geplaatst op: 19 november 2007
Haarlem- Zaterdag 17 november moesten de dames gesponsord door Krijn Verbruggen Schoeiing- Grond en Baggerwerken en Haaxman Lichtreclame spelen tegen Spaarnestad d2 in de Beyneshal in Haarlem.

Het team van Sjaak Immerzeel begon met wederom een nieuwe opstelling. Laura Kuijl en Janine Köneman starten met de spelverdeling, Suzan Heijne en Inge Versteeg op het midden en Mirjam van der Strate en Irma Schouten op de buitenkant. Marlieke Moen stond op het wedstrijdformulier als libero. Spaarnestad begon gelijk met een goede servicereeks. Hierdoor kwamen de meiden van Atalante moeizaam in het spel. Onzuiverheid in pass en aanval zorgde er voor dat Spaarnestad op gelijke hoogte bleef met Atalante. Het ging dan ook een hele tijd gelijk op. Ondanks de 3 setpoints van Spaarnestadzijde trok Atalante uiteindelijk aan het langste eind. Ze wonnen deze set uiteindelijk met 29-31.

De tweede set werd gedreven begonnen door Atalante. In het begin van de set kwam Atalante op een voorsprong van 5-0. Het was Spaarnestad die steeds terugkwam. Totdat Atalante met goede aanvallen kwam en Spaarnestad aftroefde en op voorsprong kwam van 14-9. Door de goede service aan Atalantezijde kwam Spaarnestad passend in de problemen en de aanvallen die doorkwamen konden goed verdedigd worden. De spelverdelers wisten het spel goed te verdelen zodat alle aanvalsters de nodige punten bij elkaar scoorden. Eindstand 15-25.

De derde set ging gelijk op. Wisselend spel, goede aanvallen gecombineerd met slechte services zorgden ervoor dat Atalante niet op een voorsprong kon komen. Bij een achterstand zorgde de inmiddels in het veld gekomen Carin van Tellingen voor de nodige aanvalskracht. Helaas was de achterstand te groot om nog in te halen. Deze set won Spaarnestad verdiend met 25-14.

De vierde set was een copie van de derde set. Atalante speelde erg onrustig. Er was nog maar weinig servicedruk en Spaarnestad kon heerlijk vrijuit spelen. Deze set ging verloren met 25-17.

Na het winnen van de tos, begon Atalante weer als vanouds. De laatste vijfde set zou moeten uitwijzen wie dan toch de uiteindelijke winnaar zou worden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd met dat verschil dat Atalante constant een inhaalslag moest leveren om de achterstand niet al te groot te laten worden. Spaarnestad won uiteindelijk de vijfde set met 15-11.

Vrijdag 23 november spelen de Atalante dames om 19.30 uur in de Boei in Vinkeveen.

Haarlem- Zaterdag 17 november moesten de dames gesponsord door Krijn Verbruggen Schoeiing- Grond en Baggerwerken en Haaxman Lichtreclame spelen tegen Spaarnestad d2 in de Beyneshal in Haarlem. Het team van Sjaak Immerzeel begon met wederom een nieuwe opstelling. Laura Kuijl en Janine Köneman starten met de spelverdeling, Suzan Heijne en … Lees meer »