001 - Bader

Mastwijk Tae Kwon Do verzorgde zelfverdediging vrijwilligersdag


Geplaatst op: 15 november 2007
Tijdens de Verkiezingen van de Vrijwilliger van het Jaar in De Meijert te Mijdrecht heeft Mastwijk Taekwondo een tweetal korte introductie zelfverdedigingworkshops verzorgd. Een groot aantal deelnemers werden met tips en zelfverdedigingoefeningen behoorlijk bezig gehouden en naast het oefenen was er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid.

De eerste workshop begon rond drie uur en dit was een behoorlijk grote groep deelnemers, na een klein uur was er een korte pauze en werd er gestart met een tweede groep deelnemers, ook zij kregen veel handige tips en zelfverdediging technieken aangeboden.

Dat zelfverdediging niet alleen maar voor jongeren is bleek ook nu weer door vragen en opmerkingen, al snel bleek dat iedereen overtuigd was dat iedereen er leerplezier mee kan beleven en nog belangrijker veiligheid voor zichzelf mee kon creëren. Dat het ook erg leerzaam is en dat men soms simpele dingen kan ondernemen om de veiligheid te optimaliseren bleek uit de reacties van de deelnemers toen Cor Mastwijk wat dingen uitlegde en toelichtte. Ook is dit het geval met Taekwondo waarvan men denkt dat dit alleen maar voor jongeren is weggelegd maar de sinds kort opgerichte groep 40 plus deelnemers bewijzen wel anders en deze groep groeit zeer snel! Deze deelnemers zullen al in december aan het eerste examen voor deze Taekwondogroep gaan deelnemen en dat is boven verwachting! Tijdens de zelfverdedigingcursus in De Meijert was er zelfs een deelnemer van 80 jaar die het erg leuk vond!

Verharde maatschappij Zelfverdediging is in deze verharde maatschappij bijna een noodzaak en vooral oudere mensen onderschatten soms het toenemende gevaar op straat maar ook rond het huis. Vreemde mensen die proberen de deur te forceren, inbrekers, oplichters en steeds meer hoort men verhalen met geweldadige acties in en buiten de gemeente. Tijdens zelfverdediging wordt er naast de diverse belangrijke tips ook gewerkt aan uitstraling, balans en adem en het omgaan met gewelddadig optreden van buitenaf.

De oefeningen zijn snel aan te leren onder professionele begeleiding en daarnaast wordt er rekening gehouden met eventuele lichamelijke beperkingen. Cor Mastwijk beoefend al meer dan dertig jaar verschillende vechtsporten en is zeer ervaren. Daarnaast is hij tevens gespecialiseerd in het verzorgen van zelfverdediging in het binnen en buitenland aan diverse groeperingen.

Verschillende groepen zoals docenten op scholen, werknemers van bedrijven, dames/meisjesgroepen en ouderen hebben trainingen gevolgd bij Mastwijk die ook nu weer een korte introductie verzorgde waarbij in een korte tijd veel leerstof werd behandeld en natuurlijk was er ook tijd voor enige ontspanning voor de deelnemers.

De twee groepen deelnemers van de zelfverdedigingworkshop gingen met een tevreden gevoel en vooral met veel informatie weer verder met het vervolgen van de feestelijke dag. Voor foto’s en informatie: www.mastwijktaekwondo.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Tae Kwon Do verzorgde zelfverdediging vrijwilligersdag

Tijdens de Verkiezingen van de Vrijwilliger van het Jaar in De Meijert te Mijdrecht heeft Mastwijk Taekwondo een tweetal korte introductie zelfverdedigingworkshops verzorgd. Een groot aantal deelnemers werden met tips en zelfverdedigingoefeningen behoorlijk bezig gehouden en naast het oefenen was er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. De eerste workshop begon … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: