001 -Family

College bedrijft balletje-balletje-democratie


Geplaatst op: 15 november 2007
Diep teleurgesteld zijn de leden van vereniging de3hoek over de opstelling van het College. De visie van Argon en de vereniging de3hoek worden in het verdere verloop van het proces letterlijk terzijde geschoven door de keuze van het College om de Driehoek als locatie voor de sportvelden aan te wijzen. Twee van de drie tegen en dan gaat het gaat toch door. Een soort balletje-balletje-democratie.

Wethouder Roosendaal heeft een rapport laten opstellen door zijn ambtenaren wat aan alle kanten rammelt. Het rapport is zeer summier en bevat slechts teksten die gecopy-pasted lijken vanuit het streekplan 2005-2015. De Wethouder verschuilt zich achter de provincie. Er mag niks, jammert hij. Waar een wil is, is een weg is het standpunt van de vereniging.

De commentaren op het rapport zijn er aan vast geniet. Een oordeel over de commentaren van Argon, CSW en vereniging de3hoek geeft het rapport niet. Sterker nog, de provincie kent deze commentaren waarschijnlijk niet eens. Het rapport hoort een conclusie te bevatten. Dit rapport bestaat uit afzonderlijke notities die zijn samengevoegd. Een definitieve conclusie ontbreekt.

Vereniging de3hoek maakt zich ernstig zorgen over het Estafette project. Hoeveel huizen gaat de wethouder dan bouwen voor de jongeren werd tijdens de algemene beschouwingen gevraagd. Daar kon hij geen antwoord op geven. Hoeveel woningen voor senioren worden er gerealiseerd?: 50 per sportcomplex! En dan te bedenken dat de hoofddoelstelling voor het Estafette project bouwen voor de vergrijzing is.

Het is de vereniging wel duidelijk geworden in de afgelopen periode. Maakt niet uit hoe, de sportvelden moeten leeg en wat er daarna gebeurt dat zien we dan wel. Juist door het ontbreken van goede plannen een verontrustend vooruitzicht. Zeker ook met het oog op de gemeentelijke herindeling. Straks zijn de sportvelden verplaatst naar de Driehoek en beslist de nieuwe gemeenteraad dat de sportvelden alsnog op een andere manier moet worden ingevuld.

De gevolgde gang van zaken is, in onze ogen, geen rechtvaardige behandeling van ons als burger. Te summier, te oppervlakkig, te veel een wedren tegen de op handen zijnde bestuurlijke wijzigingen en wisselingen (herindeling). Dat terwijl het Estafette-project een gigantische impact zal hebben op de leefomgeving van álle Rondeveners.

Huiswerk maken is altijd lastig en vraagt veel doorzettingsvermogen. Maar je moet het doen om een goed cijfer te kunnen halen. Vereniging de3hoek beoordeelt het alternatieven rapport met een dikke onvoldoende.

De vereniging gaat echter niet bij de pakken neerzitten. Op 26 november a.s. zal het voorstel van het College aan de orde komen in de commissie Ruimte. Wij zullen daar opnieuw onze mening uiten en proberen de commissieleden te overtuigen van de kansen die er liggen. De claim waar de politiek zich in verkiezingstijden altijd tot vervelens toe mee bedient om ‘dicht tot’ en ‘samen met’ de burger tot breed gedragen besluiten te willen komen zal daar dan moeten blijken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College bedrijft balletje-balletje-democratie

Diep teleurgesteld zijn de leden van vereniging de3hoek over de opstelling van het College. De visie van Argon en de vereniging de3hoek worden in het verdere verloop van het proces letterlijk terzijde geschoven door de keuze van het College om de Driehoek als locatie voor de sportvelden aan te wijzen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: