001 -Family

Intocht Sint Nicolaas in Vinkeveen op zaterdag 17 november


Geplaatst op: 14 november 2007
Het is weer zover. De eerste schoentjes worden gezet, de hartjes kloppen vol verwachting en het paard van Sint Nicolaas heeft een extra borstelbeurt gekregen. Kortom, alles is weer gereed voor een grootse intocht in Vinkeveen. Zaterdag 17 november is het zover. Om 13.00 uur arriveert de Sint, wederom met een groot aantal schepen, vanuit de richting Heulbrug bij het terras aan de zijkant van de Boei. Vooraf brengt disc jockey Hennie Versteeg Sint Nicolaas hymnen ten gehore en Robert Vermaas brengt door zijn optreden de stemming er, als vanouds, goed in. De Sint heeft ons laten weten dat hij het heel leuk vindt als hij al van verre de Sint Nicolaas liedjes over het water, meegezongen door alle kinderen, kan horen.

Het is niet zeker of onze burgemeester Mevrouw Burgman de ontvangst van Sint Nicolaas kan doen. Zo neen, zal ongetwijfeld de loco-burgemeester of een van de wethouders deze taak voor zijn of haar rekening nemen. De Sint wordt begeleid door het Muziek en Showkorps Triviant Uit de ronde Venen. Het korps komt over het water met de Sint aan. De prijsuitreiking van de tekenwedstrijd vindt plaats op het terras aan de voorzijde van De Boei. Bij slecht weer gaan we naar binnen. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer mooie prijzen uitgezocht door een vakkundige jury. De bonnetjes uitgereikt bij het inleveren van de tekening goed bewaren en meenemen, want voor iedere ingeleverde bon is er een leuke verrassing.

Na de prijsuitreiking vertrekt de Sint op wel heel spectaculaire wijze naar het Winkelcentrum Zuiderwaard. Nee, geen paard dit keer, maar om het spannend te maken; het heeft een oneven aantal wielen en het zijn er wel tien, Ra Ra wat is dit? Tijdens de rondgang door Zuiderwaard geeft Triviant een show op het voorplein.

Na Zuiderwaard vertrekt de optocht naar Maria Oord. Dit keer via een alternatieve route via het Tuinderslaantje en Achterveld. Op deze wijze kunnen de zelfstandig wonende bewoners van Maria Oord de stoet zien langs komen. Aangekomen bij het hoofdgebouw bezoekt De Sint met zijn gevolg de bewoners verzamelt in de recreatie ruimte en Triviant verzorgt een show. Hiermee wordt de intocht passend afgerond.

Hopelijk zijn de weergoden ons ook dit jaar weer goed gezind en wordt het voor alle kinderen en ouders een mooie en sfeervolle intocht. Sint rekent op héél véél kinderen die héél goed kunnen zingen!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Intocht Sint Nicolaas in Vinkeveen op zaterdag 17 november

Het is weer zover. De eerste schoentjes worden gezet, de hartjes kloppen vol verwachting en het paard van Sint Nicolaas heeft een extra borstelbeurt gekregen. Kortom, alles is weer gereed voor een grootse intocht in Vinkeveen. Zaterdag 17 november is het zover. Om 13.00 uur arriveert de Sint, wederom met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: