001 -Family

Sport- en spelgroep in de Willisstee voor chronisch zieken


Geplaatst op: 13 november 2007
In de Week van Chronisch zieken hebben op 12 november …. mensen uit Wilnis tijdens een Open dag van de Sport- en spelgroep in De Willisstee, gratis kennis gemaakt met diverse aangepaste beweegvormen. Iedereen met hart- en vaatproblemen kon in het kader van Hart in Beweging in sporthal De Willisstee gymnastieken en volleyballen. De reacties waren ronduit positief: “Eindelijk een sportactiviteit die geschikt is met mijn beperking”!

Week van Chronische Zieken
Deze eerste editie van de Week van Chronisch zieken is van 12 tot en met 16 november. Veel sportaanbieders in de provincie Utrecht bieden op allerlei manieren hun sport aan. De Sport- en Spelgroep in De Willisstee besteedt tijdens deze week aandacht aan mensen met hart- en vaatziekten.

Hartinfarct
Het is gebleken dat mensen na bijvoorbeeld een hartinfarct bang zijn om zich in te spannen. Bang om weer problemen te krijgen door teveel lichamelijk inspanning. Bij de speciale sportlessen leren deze mensen weer vertrouwen in hun eigen lichaam te krijgen. Sport en beweging is hier zeer geschikt voor en heeft al gezorgd voor een wekelijks vaste sportgroep in sporthal De Willisstee op [dag?]. De sporters beginnen eerst met een aantal conditieoefeningen, waarna een potje stuitervolleybal wordt gespeeld. Dit is een aangepaste spelvorm waarbij de bal één keer mag stuiteren voordat de bal over het net gespeeld wordt. Na dit spel volgen nog enkele gymnastiekoefeningen, die geschikt zijn voor de doelgroep.

Voor meer informatie over de activiteiten van Hart in Beweging of Aangepast sporten, kunt u terecht bij Judith Meeuwissen, regiomedewerker Aangepast sporten Sportservice Midden Nederland. Bereikbaar via T 030-7513840 of M 06-12949436. U kunt ook kijken op www.sportservicemiddennederland.nl of www.hartinbeweging.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sport- en spelgroep in de Willisstee voor chronisch zieken

In de Week van Chronisch zieken hebben op 12 november …. mensen uit Wilnis tijdens een Open dag van de Sport- en spelgroep in De Willisstee, gratis kennis gemaakt met diverse aangepaste beweegvormen. Iedereen met hart- en vaatproblemen kon in het kader van Hart in Beweging in sporthal De Willisstee … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: