001 -Family

Nooitgedacht schaatsers op twee toernooien in Amsterdam


Geplaatst op: 13 november 2007
In het weekend van 10 november gaven Nooitgedachters twee keer acte de presence bij schaatswedstrijden in Amsterdam. De Jaap Eden IJsbaan lag er beide dagen zeer herfstig bij, met regendruppels die vastvroren op het ijs. Geen geweldige tijden dus, maar wel spannende wedstrijden.

Zaterdagavond werd voor de 24e keer gereden om de Oosterbeek Trofee. Tien schaatsclubs uit het hele land vaardigen hun beste schaatsers en schaatsters af, in iedere klasse een deelnemer. De hoogste klassering was voor Mirza van Roijen, die tweede werd bij de senioren, met 48:37 op de 500 meter, en 2.38:17 op de 1500. Derde plaatsen waren er voor Melissa van Pierre en Marjolijn Hartwigsen. Kirsten Prins werd negende in haar klasse.

Bij de heren verbeterde Robert van Ooijen zijn persoonlijk record op de 500 meter naar 43:41. Met zijn 2.23:09 op de 1500 meter leverde dit een vierde plaats op. Dezelfde positie was er voor Nicky Vis bij de junioren C. Verder behaalde Sven Prins een zevende plek bij de junioren A.

Op de zondag was de hele avond gereserveerd voor het Gewestelijk Kampioenschap Supersprint - twee keer een honderd meter, gevolgd door twee keer een driehonderd meter. Op deze afstanden gaat het om explosief schaatsen! Zeven Nooitgedachters hadden zich geplaatst voor de wedstrijd, maar slechts vier daarvan waren in staat om aanwezig te zijn. Laura Depping sloeg een uitstekend figuur met twee persoonlijke records (12:46 en 30:54), uiteindelijk goed voor een vijfde plaats bij de junioren. Marjolijn Hartwigsen bezette na drie afstanden de zevende plaats, maar moest de laatste afstand laten schieten. Hierdoor kwam zij niet voor in de einduitslag. Bij de heren junioren werd Sven Prins zesde, terwijl Denny van de Linden een negende positie behaalde.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nooitgedacht schaatsers op twee toernooien in Amsterdam

In het weekend van 10 november gaven Nooitgedachters twee keer acte de presence bij schaatswedstrijden in Amsterdam. De Jaap Eden IJsbaan lag er beide dagen zeer herfstig bij, met regendruppels die vastvroren op het ijs. Geen geweldige tijden dus, maar wel spannende wedstrijden. Zaterdagavond werd voor de 24e keer gereden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: