001 -Family

Ronald Arkesteijn heeft ‘DORST’


Geplaatst op: 12 november 2007
Mijdrecht - Ronald Arkesteijn, 39 jaar oud en afkomstig uit den Haag, is sinds 7 november de nieuwe vaste muzikaal leider van Dweilorkest DORST. Tot voorheen werden de repetities geleid door DORSTleider Martin de Jong. Martin speelt zelf in het orkest trombone. Trombone spelen en tegelijk dirigeren, gaat niet altijd even lekker samen. Vandaar dat op zoek is gegaan naar een vaste instructeur.

Via via kwamen de mannen en vrouwen van DORST bij Ronald terecht en werd hij gevraagd voor een proefdirectie. Van meet af aan klikte het tussen Ronald en de groep. Al snel werd besloten dat Ronald ‘DORST moest krijgen’. En niet onbelangrijk, ook Ronald ziet het helemaal zitten. Hij heeft de nodige plannen en ideeën en popelt om ze in praktijk te brengen. Martin blijft als ‘MISTER DORST’ overigens ‘gewoon’ de DORSTleider en manager (tel.: 06-22791517).

Ronald Arkesteijn… Ronald speelt sinds 1982 trompet en is begonnen bij Marchingband St. Jacob. Ook heeft hij bij de Haagse Shell Harmonie, Bigband en het Dixielandorkest gezeten. Daarnaast heeft hij nog een half jaar meegespeeld met de Avant Courirs uit Amersfoort. In 1991 heeft hij auditie gedaan in Carré voor Les Miserabele. Ondanks goede complimenten van de Jury is hij helaas net niet door de selectie gekomen. Momenteel speelt Ronald bij the Residence Bigband en bij dweilorkest Kap nah uit den Haag. Van laatstgenoemde was hij 10 jaar muzikaal leider. Kap nah behoort tot de betere dweilorkesten van Nederland.

Muziek is zijn passie… Ronald is geen beroepstrompettist, maar heeft wel semiprofessionele plannen. Hij arrangeert al vanaf zijn 17e en heeft hij inmiddels heel wat nummers op zijn naam staan. Muziek is zijn passie. Zo valt hij regelmatig in bij popbands, bigbands en andere orkesten. Zijn grootste uitdaging is momenteel de band ‘Funk u Bine’. Dit is een Soul Funkband die muziek speelt van de Amerikaanse popgroep Tower of Power. Hier speelt hij met voornamelijk professionals.

Op hoger plan… Zijn DORST naar meer, zo liet hij ons weten, zal in het begin liggen bij het op een hoger plan brengen van het samenspel. Muziek maken is per slot van rekening meer dan alleen je partijtje spelen. En niet minder belangrijk, gaat hij met de groep werken aan dynamiek, techniek en zaken als luisteren naar elkaar en balans binnen het orkest. DORST wil uitgroeien naar een middelgroot en kwalitatief goed dweilorkest. Gezien de kwaliteiten van Ronald gaat dit zeker lukken.

Wil je eens een repetitie meemaken? Kom dan gerust eens kijken in het clubgebouw van V.I.O.S. De mannen en vrouwen van DORST oefenen daar om de week op de woensdagavond. Op de site www.dweilorkest-dorst.nl kun je op je gemak bekijken wanneer de repetities en optredens zijn. Als je van tevoren even contact opneemt met DORSTleider Martin de Jong, 06-22791517, dan zullen ze je met open armen ontvangen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ronald Arkesteijn heeft ‘DORST’

Mijdrecht - Ronald Arkesteijn, 39 jaar oud en afkomstig uit den Haag, is sinds 7 november de nieuwe vaste muzikaal leider van Dweilorkest DORST. Tot voorheen werden de repetities geleid door DORSTleider Martin de Jong. Martin speelt zelf in het orkest trombone. Trombone spelen en tegelijk dirigeren, gaat niet altijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: