001 -Family

Toneelvereniging De Opregte Amateur komt van de bank af


Geplaatst op: 12 november 2007
Of het nu kwam omdat het stuk in het voorjaar goed ontvangen was, of omdat de faam het huidige stuk al vooruitgegaan was, of wellicht een andere reden, in ieder geval waren beide voorstellingen van de toneelvereniging “De Opregte Amateur” al in de voorverkoop helemaal uitverkocht en dat hadden we nog niet eerder meegemaakt! Hoewel helaas enige mensen teleurgesteld moesten worden omdat ze geen kaarten gereserveerd hadden, gaf het het gezelschap een kick twee maal voor een bomvolle zaal te spelen. Als nieuw element in de voorstelling werden tijdens het spel een aantal filmpjes vertoond om het verhaal op een speciale manier levendig te maken.

Het stuk ging over een familie, waarin werken een onbekend fenomeen was en die om aan geld te komen meedeed aan het televisieprogramma ‘Kom van de bank af’ met als hoofdprijs een miljoen euro. Zowel moeder Arie (Bep Kandelaar) als haar vijf kinderen (van vijf verschillende vaders…) kregen van de televisiepresentatoren (Anneke Hogenboom en Monica Boone) te horen, dat ze binnen veertien dagen aan het werk moesten komen om voor het geld in aanmerking te komen. Dus dat werd vacatures zoeken en solliciteren. Het aardige was dat de banen gezocht en gevonden werden bij allerlei bedrijven en winkels in De Hoef, Mijdrecht en Amstelhoek, wat de herkenbaarheid en de betrokkenheid van het publiek enorm verhoogde. Daar werden ook de filmpjes ingezet: als een van de spelers de huiskamer op het toneel verliet om naar zo’n bedrijf of winkel te gaan nam het filmpje het over door het buitengebeuren op locatie te laten zien; en als op het witte doek de werkzoeker weer terug kwam, ging het licht weer aan en stapte hij of zij de huiskamer weer in. Zo sloten spel en film naadloos op elkaar aan. Hilariteit alom toen Karel (Ronald Wieman) in de film in een sloot belandde en daarna druipend op het toneel kwam.

De filmpjes waren al ruim een maand geleden opgenomen en dat was bij sommigen niet onopgemerkt gebleven; mogelijk heeft dat de extra reclame gemaakt om de zalen vol te krijgen. Bovendien hadden de winkels en bedrijven enthousiast meegewerkt en zo maakten bakker Geurt en juwelier Swaab hun filmdebuut! Zoon Twan (Dennis Sassen) wordt ‘hoofd Alumillimumum’ bij Pothuizen Recycling in Amstelhoek, de dochters Charlene (Belinda Wahlen) en Evy (Bianca van Kempen) komen aan de bak bij resp. Johnson Wax en de bibliotheek. Overigens slaagde de familie er niet in om op tijd aan het werk te komen en zag het miljoen aan zich voorbij gaan. Maar zoonlief Bart (Remco Hoogervorst) herinnert zich de lessen van zijn criminele vader (Harry Bakker) en via chantage van Charlene’s vader (Winfried Achterberg) halen zij toch de buit binnen, zelfs de buren (Annet van der Meer en Toni – hik – van Bemmelen) pikken een graantje mee.

Na afloop bleek uit de hartverwarmende reacties uit de zaal, dat De Opregte Amateur wederom vol in de roos had geschoten met deze opvoering van “Lui Zweet” dat geschreven was door Vincent van Rijsewijk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toneelvereniging De Opregte Amateur komt van de bank af

Of het nu kwam omdat het stuk in het voorjaar goed ontvangen was, of omdat de faam het huidige stuk al vooruitgegaan was, of wellicht een andere reden, in ieder geval waren beide voorstellingen van de toneelvereniging “De Opregte Amateur” al in de voorverkoop helemaal uitverkocht en dat hadden we … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: