001 -Family

5 punten voor Atalante Heren 1


Geplaatst op: 12 november 2007
Afgelopen vrijdag stond voor de mannen van Atalante de belangrijke wedstrijd tegen Odis Heren 1 op het programma. Bij verlies van deze partij zou Atalante in de degradatiezone van de eerste klasse terecht komen, iets wat koste was kost moest worden voorkomen. Vandaar dat de twee topspelers van Heren 2, Erik Verbruggen en Bas van de Lubbe waren gevraagd om het team te versterken. Het team van de Mulder mannen begon met invaller Bas van de Lubbe als invaller op de middenpositie, aangezien Duncan van Senten vanwege een blessure nog niet in staat is om te spelen, hem verwachten we na de winter weer terug in de basis. Dat Bas van de Lubbe wraak wilde nemen op zijn zojuist bij Heren 2 verloren partij was wel duidelijk, met enkele spectaculaire reddingen achterin en vele onhoudbare aanvallen door het midden was hij een kwelling voor de mannen van Odis, met als hoogtepunt een snoeiharde aanval door het midden, die binnen de drie meter werd gesmashed. Na de winst in de eerste set was duidelijk dat er voor Atalante meer in zat en het was mooi om te zien dat het hele team naar een hoger niveau werd getild door het goede spel van de invallers. Ook de nieuwe kracht Joost Plateijn wist met zijn linkerhand steeds vaker te scoren.

Aan het eind van de tweede set was het vooral Tino van ’t Hoenderdaal die met slimme ballen op de buitenaanval de winst veilig stelde, maar hij moest helaas met een lichte blessure het veld verlaten, zodat Erik Verbruggen het team kwam versterken. Tijdens de derde set was het Atalante die te makkelijk ging denken over de overwinning, waardoor er onnodig veel fouten werden gemaakt, vooral tijdens de service, met als resultaat dat Odis bijna de gehele set op voorsprong stond. Doordat invaller-coach Erik Raket op het juiste moment de laatste time-out aanvroeg kon hij nog net de mannen vermanend toespreken wat resulteerde in een nipt gewonnen derde set. Aangezien Bas van de Lubbe op dat moment al 7 sets in de benen had kwam invaller-coach Erik Raket in het veld op zijn plek. Meteen de eerste set-up was voor hem en ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme vanwege blessures, wist hij deze fraai binnen te slaan. Atalante kreeg in deze set ruim de gelegenheid van Odis om vrijuit te spelen, waarbij vooral Leonard de Jong vele punten wist te maken. Deze man beschikt over een ongelooflijke sprongkracht waardoor hij regelmatig over het blok van de tegenstander zijn aanvallen kon binnen slaan een spectaculair gezicht. Ook Robert Hardeman was in deze laatste set goed op dreef, hij varieerde zijn middenaanvallen door zowel voor als achter spelverdeler Frans Roos te verschijnen en speelde zo het blok van Odis volledig zoek. Nadat hij zijn specialiteit, de 3-meter aanval, nog enkele malen had gedemonstreerd was het uitspelen van de wedstrijd nog slechts een formaliteit. 5 punten voor de Mulder-mannen met dank aan het publiek.

De volgende wedstrijd op 16 november is weer zo’n belangrijke, de mannen moeten dan naar Almere om punten te pakken tegen Omniworld Heren 3, die 1 plaats onder hen staan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

5 punten voor Atalante Heren 1

Afgelopen vrijdag stond voor de mannen van Atalante de belangrijke wedstrijd tegen Odis Heren 1 op het programma. Bij verlies van deze partij zou Atalante in de degradatiezone van de eerste klasse terecht komen, iets wat koste was kost moest worden voorkomen. Vandaar dat de twee topspelers van Heren 2, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: