Winst Unitas/Schadenet H1 op koploper

Geplaatst op: 12 november 2007
De heren van Unitas/Schadenet hebben hun uitwedstrijd tegen de huidige koploper HVS H2 winnend weten af te sluiten. In het verleden was het Haarlemse HVS altijd een geduchte tegenstander. Dat ze momenteel koploper zijn gaf aan dat ze dat nog steeds zijn. De koploper begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd en dat koste de Haarlemmers dure punten in hun race naar het kampioenschap. Kortom, een prima prestatie van de Mijdrechtse middenmoters.

Unitas/Schadenet opende de wedstrijd met de opslag. Hoewel de eerste punten voor HVS waren werd dit door Unitas/Schadenet even snel weer rechtgezet en bleven de Mijdrechtse volleyballers de opgebouwde voorsprong vasthouden. Bij de stand 4-8 kreeg Unitas/Schadenet hadden de Mijdrechtse volleyballers wel een zwak moment. HVS kwam door een goede serie opslagbeurten terug tot 9-9. Tijdens de servicebeurt van Ruud Stark liepen de Mijdrechtenaren weer uit door onder andere uitstekend aanvalswerk van Maarten Meuleman. Verder waren de passes, de set-up en aanvallen goed op elkaar afgestemd. HVS werd bij 9-13 gedwongen tot het nemen van een time-out. Na de time-out ging het qua score weer gelijk op, maar de 4 punten verschil bleven intact. Tijdens de servicebeurt van Maarten Meuleman moest HVS zijn tweede time-out nemen. Dit had geen verdere impact meer op het spel van de Mijdrechtenaren. De set eindigde met 18-25 in het voordeel van Unitas/Schadenet.

De tweede set werd met dezelfde spelers begonnen. Jeroen Kraakman als spelverdeler en Robert van der Meer op de ‘diagonaal’; Ruud Stark en Johan Samson als middenaanvallers; Maarten Meuleman en Bert Polman als buitenaanvallers. Het grootste gedeelte van de tweede set deden beide teams niet veel voor elkaar onder. De eerste punten waren voor Unitas/Schadenet. Vervolgens komt HVS weer terug tot 8-8. Daarna blijven beide teams om-en-om punten scoren tot een stand van 13-13. Hierna wist Unitas/Schadenet uit de klauwen van HVS te blijven. HVS moest weer vluchten in een time-out nemen. In de slotfase werd Robert van der Meer gewisseld voor de meer aanvallend ingestelde Ricardo Angulo Vélez. Even later werd Ruud Stark ook nog gewisseld voor de lange middenaanvaller Joost Woerden. De opgebouwde voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en bekwaam bracht Unitas/Schadenet de tweede set tot een 18-25 overwinning.

De derde set begon dramatisch voor de Mijdrechtenaren. Door een verraderlijk sterke service van één van de HVS-spelers komen ze in een korte tijd met 7-0 achter. Daarna krijgt Unitas/Schadenet nog wel de kans om terug te komen, maar de opgelopen achterstand in het begin van de set is veel te groot. Maarten Meuleman en Joost Woerden konden met hun aanvallen nog enigszins iets goedmaken. Zelfs een time-out bij 15-8 mocht niet meer baten. HVS kreeg de kans om maar liefst 9 negen punten op rij te maken. Ook de nog frisse John van Scheppingen - die inviel voor Bert Polman - kon de aaneenschakeling van fouten aan de zijde van Unitas/Schadenet niet stoppen. De derde set ging dan ook terecht naar HVS met de ontluisterende setstand van 25-12.

De vierde set was er een met vele gezichten. Unitas/Schadenet kwam met 3-1 achter te staan. Gevolgd door tactisch spel en uitgespeelde ralley’s werd de achterstand tot een 4-6 voorsprong omgebogen. Vier punten later moest Unitas/Schadenet een time-out nemen, maar beide teams hielden elkaar in evenwicht. Even was er verwarring door een opstellingsfout aan de zijde van de Mijdrechtenaren. Na lichte irritatie maakten beide teams nog steeds de nodige punten en Unitas/Schadenet kwam zowaar op een lichte voorsprong van 16-18. Na een tweede time-out bij 20-20 voor wat tactische aanwijzingen kon Unitas/Schadenet niet voorkomen dat HVS de vierde set won. Maar nu met de draaglijker cijfers 25-22.

Een vijfde set was nodig voor een eventuele overwinning. Unitas/Schadenet begon met de service. Alles op alles werd gezet om HVS slim af te zijn. Het spelniveau was weer terug zoals in de eerste twee sets te zien was. De Haarlemmers moesten bij stand 3-7 een time-out nemen. Dit had geen effect op het spel van Unitas/Schadenet. De 4 punten voorsprong werd tot het einde van de set gehandhaafd. Unitas/Schadenet won de laatste set met 11-15 en daarmee uiteindelijk ook de lange en vermoeiende wedstrijd met 2-3.

De heren van Unitas/Schadenet hebben hun uitwedstrijd tegen de huidige koploper HVS H2 winnend weten af te sluiten. In het verleden was het Haarlemse HVS altijd een geduchte tegenstander. Dat ze momenteel koploper zijn gaf aan dat ze dat nog steeds zijn. De koploper begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd en … Lees meer »