001 -Family

Rapport over nieuw winkelcentrum in Wilnis


Geplaatst op: 8 november 2007
De conclusies uit het rapport “Inventarisatie ondernemers t.b.v. een nieuw winkelcentrum te Wilnis” zijn door het college in hun vergadering van 6 november jl vastgesteld als richtinggevend voor de structuurvisie Wilnis Dorp en het Estafetteproject.

In het rapport zijn de wensen en plannen van de ondernemers ten aanzien van de toekomst geïnventariseerd, zodat er meer duidelijkheid ontstaat over de mogelijkheden voor het nieuwe win-kelcentrum. Daarnaast wil de gemeente ondernemers zo veel mogelijk betrekken bij het proces rondom het nieuwe winkelcentrum.

In het rapport, dat in opdracht van de gemeente is opgesteld, wordt bevestigd dat twee winkelgebieden voor dagelijkse boodschappen in Wilnis niet wenselijk zijn. Het onderzoekbureau raadt het af om de Dorpsstraat als tweede winkelgebied te behouden omdat het effect van het nieuwe winkelcentrum dan teniet wordt gedaan. Als de winkels uit de Dorpsstraat verdwijnen, dan dienen er nieuwe functies te worden gezocht voor de winkelpanden in de Dorpsstraat. Winkels die zich niet richten op dagelijkse boodschappen en passen in het oude dorp (bijvoorbeeld antiek- en curiosawinkels) blijven wel moge-lijk.

Een belangrijk aspect dat een beter functioneren van de detailhandel in Wilnis in de weg staat, is de ruimtelijke structuur van de detailhandel. Er is geen sprake van een compact winkelgebied en de su-permarkt, als trekker van het winkelgebied, ligt op een solitaire locatie buiten het winkelgebied. Daar-om is voor Wilnis aanbevolen de mogelijkheden voor een nieuw winkelcentrum op een nieuwe centrale locatie te onderzoeken. De aanbevolen eerste stap was om de huidige ondernemers als eer-ste in dit proces te betrekken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rapport over nieuw winkelcentrum in Wilnis

De conclusies uit het rapport “Inventarisatie ondernemers t.b.v. een nieuw winkelcentrum te Wilnis” zijn door het college in hun vergadering van 6 november jl vastgesteld als richtinggevend voor de structuurvisie Wilnis Dorp en het Estafetteproject. In het rapport zijn de wensen en plannen van de ondernemers ten aanzien van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: