001 -Family

Mastwijk Taekwondo demonstratie Vinkeveen


Geplaatst op: 8 november 2007
Afgelopen zaterdag was het dan zover, de geplande Taekwondo demonstratie op het plein voor het Winkelcentrum Zuiderwaard te Vinkeveen zou aanvang gaan nemen na een keer eerder te zijn afgelast door een kleine miscommunicatie. De winkeliersvereniging had voor een geluidsinstallatie gezorgd en Mastwijk Taekwondo zorgde voor de deelnemers, de Tegel Tegen Zinloos Geweld en de bijbehorende actie. Dit werd gedaan door een aantal leden uit het demonstratie team bijgestaan door enkele jonge zeer gemotiveerde nieuwe leden. Ouders waren zelfs uit Nieuwegein meegekomen om het Taekwondo DemoTeam in actie te zien voor het goede doel. Natuurlijk was het voor de jonge nieuwe deelnemertjes even wennen maar al snel pakten ze het geheel op en deden voluit en met overtuiging mee.

Tegen Zinloos Geweld was het thema en Mastwijk Taekwondo draagt al jaren deze organisatie een warm hart toe en heeft er zorg voor gedragen dat deze Stichting de nodige bekendheid in deze omgeving heeft gekregen. Dit heeft er mede toe geleid dat inwoners in De Ronde Venen ook zelf steeds meer actie voeren Tegen Zinloos Geweld en dit is erg mooi om te zien.

Sinds het Gala der Oosterse Krijgskunsten in 2003 wat door Mastwijk Taekwondo was georganiseerd en waarvan de opbrengst ook naar de Stichting Tegen Zinloos Geweld is gegaan is de Stichting Tegen Zinloos Geweld enorm gegroeid en waren er eerst maar drie medewerkers die toen al het werk verzetten, nu zijn het er inmiddels tientallen geworden. De Stichting is wel om bekend en de vraag is of dit nu goed of minder goed is want natuurlijk zou het beter zijn als het allemaal niet nodig zou zijn. Toch doet de Stichting zeer goed werk en geeft veel voorlichting in het land en vooral op scholen wordt regelmatig actie gevoerd.

Taekwondo demonstratie De demonstratie werd gestart door een tweetal zeer jonge deelnemers waarvan één jongedame deel uit maakt van de Nationale Jeugd Selectie. Dit tweetal liet een synchroon Poomsae zien waar het de kunst is alles zo synchroon mogelijk uit te voeren en zij deden het erg goed, zeker voor een eerste keer in een demonstratie! Binnenkort doen de twee jonge Taekwondoka’s ook mee in België waar een groot Internationaal Kampioenschap zal gaan plaatsvinden. Vervolgens waren het de dames in de groep die demonstreerde hoe men d.m.v. zelfverdediging zichzelf kan redden uit een benarde situatie. Het doel van de demonstratie is om te laten zien dat mensen met veel plezier Taekwondo kunnen bedrijven zonder enig machogedrag maar wel met veel discipline en inzet.

Natuurlijk werden ook de breektesten niet vergeten wat altijd een spectaculair onderdeel is in Taekwondo. Naast de kunst om het plankje of ander materiaal te raken is het ook de bedoeling het materiaal te breken en dit gebeurd met meest moeilijke technieken die soms ook gesprongen kunnen worden uitgevoerd. Zelfs is het mogelijk om in één sprong meerdere planken te breken en ook dit werd gedemonstreerd door Remko van Gerven uit Mijdrecht. Bas Bokkes liet een hoogte sprong zien waarbij tevens een plank werd gebroken.

Uitreiking Tegel Tegen Zinloos Geweld Het publiek vond het erg leuk en konden de actie zeer waarderen, men stond in de flat tegenover het Winkelcentrum op de galerij te kijken en waren door de muziek nieuwsgierig geworden. Na de flitsende demonstratie werd de grote zware tegel Tegen Zinloos Geweld uitgereikt aan een vertegenwoordiger van de winkeliersvereniging door twee jongste leden van de groep Jan en Wendy, beiden uit Nieuwegein gekomen, die behoorlijk goed moesten opletten door het gewicht van de tegel. De bedoeling is dat de tegel een mooie plaats krijgt voor de ingang van het winkelcentrum Zuiderwaard en hiermee wordt er nogmaals aan herinnerd dat iedere vorm en gebruik van geweld zinloos is. Weer een leuke geslaagde actie door Mastwijk Taekwondo in samenwerking met winkelcentrum Zuiderwaard te Vinkeveen. Voor meer info: www.mastwijktaekwondo.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo demonstratie Vinkeveen

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de geplande Taekwondo demonstratie op het plein voor het Winkelcentrum Zuiderwaard te Vinkeveen zou aanvang gaan nemen na een keer eerder te zijn afgelast door een kleine miscommunicatie. De winkeliersvereniging had voor een geluidsinstallatie gezorgd en Mastwijk Taekwondo zorgde voor de deelnemers, de Tegel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: