001 -Family

Sportweek voor Chronisch zieken van start in hele provincie Utrecht


Geplaatst op: 7 november 2007
De week van 12 tot en met 16 november staat in het teken van sportieve activiteiten voor chronisch zieke mensen. Veel sportaanbieders in de hele provincie Utrecht organiseren diverse sportieve activiteiten voor mensen met bijvoorbeeld astma, diabetes of overgewicht (obesitas). Mensen kunnen geheel gratis en vrijblijvend een les meedoen of komen kijken. Alle activiteiten zijn zeer geschikt voor de doelgroep.

Activiteiten De activiteiten vinden plaats in de stad Utrecht, Breukelen, De Bilt, De Meern, Wilnis, Vleuten, Amersfoort, Driebergen en Houten. Het sportaanbod bestaat uit gymfit, tennis, zaalsport, fitness, body & mind, CVA-sporten, tafeltennis, a-tacoyo, fifty-fit, bewegen op muziek, conditietraining, gymnastiek, Nordic Walking volleybal, wandelen, judo en badminton. Op www.SportserviceMiddenNederland.nl staat het gehele overzicht van activiteiten per gemeente in de sportkalenders onder de link Aangepast Sporten.

Gezamenlijk sporten Voor mensen met een chronische aandoening is niet altijd sportaanbod in de woonplaats zelf. Dit komt doordat te weinig mensen dezelfde aandoening hebben om samen te kunnen sporten. Sportservice wil graag mensen uit verschillende plaatsen in groepen laten sporten met elkaar. Door regionaal mensen te groeperen kunnen groepen van 10 tot 20 mensen worden gevormd. Organisaties die sporten aanbieden in de provincie zijn Sport- en Fitnesscentrum De Hoogstraat (stad Utrecht) en Hart in Beweging (met activiteiten bij verenigingen in Amersfoort, Houten, Vleuten/De Meern, De Bilt, Driebergen en Wilnis). Iedereen is welkom!

Meer weten? U kunt contact opnemen met Margriet Rota, consulent aangepast sporten van Sportservice Midden Nederland, 030-7513840 of per mail mrota@sportservicemiddennederland.nl. Bekijk ook www.sportservicemiddennederland.nl of www.hartinbeweging.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sportweek voor Chronisch zieken van start in hele provincie Utrecht

De week van 12 tot en met 16 november staat in het teken van sportieve activiteiten voor chronisch zieke mensen. Veel sportaanbieders in de hele provincie Utrecht organiseren diverse sportieve activiteiten voor mensen met bijvoorbeeld astma, diabetes of overgewicht (obesitas). Mensen kunnen geheel gratis en vrijblijvend een les meedoen of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: