001 - Bader

De yoga vriendjes en vriendinnetjes les was berengezellig!


Geplaatst op: 6 november 2007
Een keer per kwartaal organiseert Mirelle Valentijn, de yoga docente van Stichting Leefbaarheid een vriendjes en vriendinnetjes les voor haar deelnemers. De deelnemers hebben dit keer zelf het programma samengesteld. Zij begonnen de les met het vertellen aan de groep wat ze zo leuk vinden aan hun vriendje en of vriendinnetje a.d.h.v. een kaart die zij mochten kiezen. Daarna werden er allerlei samenwerkingsspelen en concentratie spelen met de parachute gedaan. Ook de partnerhoudingen uit de yoga stonden weer op het programma.

Samen de kaars doen, de piramide, de danser. Het was weer een hele uitdaging en er werd veel gelachen en goed samengewerkt. Tot slot genoten alle deelnemers van een droomreis die Mirelle voor hen had geschreven naar hun eigen keuze. Allemaal reisde ze met een bijzonder vervoersmiddel: van vliegend tapijt, op een olifant of met een bijzondere boot naar hun favoriete pretpark om daar veel plezier te maken met hun vriendje en of vriendinnetje. Zowel de vaste als de gastdeelnemers gingen ontspannen en relaxed weer naar huis. De yogalessen worden altijd vormgegeven door middel van thema’s.

Ook het komende kwartaal staan er weer leuke thema’s op de leskalender: de ruimte, sinterklaas, dieren, mandala tekenen, massageles, gevoelens. Elke les komen vaste onderdelen terug: babbelrondje, bewegen en houdingen, stilzitten, ademhaling, ontspannen.

Bij voldoende aanmeldingen start Mirelle Valentijn ook een groep voor kinderen van groep 3, 4 en 5. Yoga voor kinderen en tieners is een seizoensactiviteit. Dat betekent dat het gehele jaar uitgezonderd de vakanties de yoga lessen plaatsvinden. Nieuwe deelnemers kunnen op ieder moment instromen in een groep:

•Woensdag 15.00 – 16.00 groep 3, 4, 5 basisschool 6 t/m 9 jaar •Woensdag 16.15 – 17.30 groep 6, 7, 8 basisschool 10 t/m 12 jaar •Donderdag 18.30 – 19.45 groep 6, 7, 8 basisschool 10 t/m 12 jaar •Donderdag 19.45 – 21.00 middelbare school 12 t/m 17 jaar

Speciaal voor kinderen en tieners die nog geen ervaring hebben met yoga en dit graag eens zouden willen uitproberen is er de mogelijkheid een proefles of een proefmaand te volgen. In deze maand kunnen deelnemers vier lessen volgen en daarna besluiten of en welke kwartalen zij mee willen doen.

Tijdens de yogales is iedereen goed zoals hij/zij is, de yogales is geen prestatie of wedstrijd, er is niets fout! Het niet hoeven te presteren ervaren ze als een opluchting. Iedereen doet wat hij kan en mag zichzelf zijn. Voor deelnemers met een handicap kunnen de houdingen zo nodig worden aangepast. Yoga is plezier voor iedereen, je hoeft geen problemen te hebben om met yoga bezig te zijn. Het helpt echter wel bij leer- of andere problemen je beter te ontspannen en te concentreren.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met: - Mirelle Valentijn, yoga docent 0297–274605 valentijntjes@hetnet.nl

Ook vind je informatie: www.jcallround.nl & www.st-leefbaarheid.nl

In januari 2008 start Stichting Leefbaarheid ook weer met de cursus Sociale Weerbaarheid – Omgaan met Pesten en de workshops ontspannen opvoeden die ook in samenwerking met Mirelle Valentijn worden verzorgd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De yoga vriendjes en vriendinnetjes les was berengezellig!

Een keer per kwartaal organiseert Mirelle Valentijn, de yoga docente van Stichting Leefbaarheid een vriendjes en vriendinnetjes les voor haar deelnemers. De deelnemers hebben dit keer zelf het programma samengesteld. Zij begonnen de les met het vertellen aan de groep wat ze zo leuk vinden aan hun vriendje en of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: