001 -Family

Hertha weet even niet meer wat winnen is


Geplaatst op: 6 november 2007
Opnieuw heeft het Vinkeveense SV Hertha geen punten weten te behalen in een competitiewedstrijd. Na de 0-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Maarssen ging het ditmaal onderuit bij het Utrechtse Rivierwijkers: 3-1.

Met een gehavende ploeg, door schorsingen en blessures, trad Hertha zondag aan tegen Rivierwijkers, dat drie weken niet gespeeld had vanwege wanordelijkheden in de wedstrijd tegen MSV. De eerste helft waren de ploegen duidelijk aan elkaar gewaagd en via enkele afstandschoten, waaronder op de lat door v/d Meijs, probeerden de bezoekers gevaar te stichten. Dit lukte slechts deels en aan de andere kant waren de gastheren wel iets dreigender. Vooral een omhaal van de spits mocht er zijn, maar doelman Priem wist redding te brengen. Daarnaast waren er enkele voorzetten, maar die brachten geen concrete kansen omdat Hertha goed stond opgesteld in deze situaties.

Na de thee kwam Rivierwijkers een stuk beter uit de kleedkamer dan Hertha en dit vertaalde zich op een overwicht op het middenveld voor de Utrechters. Waar Hertha moeite had de bal lang in de ploeg te houden op het overigens zeer slechte veld, daar werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. De ploeg van Hans Bergsma kwam amper nog uit de verdedigende stellingen en ging te ver achteruit lopen, waardoor de aansluiting richting de voorhoede maar zeer moeizaam tot stand kwam. Mollers en Maijer waren dan ook vrij geisoleerd voorin. Met Peter Post voor de 16-jarige Ricky Koot, die het overigens prima deed op linkshalf, wilde Bergsma de orde op het middenveld herstellen door de tweede bal te winnen en zo de wedstrijd meer naar de hand te zetten. Dit plan slaagde niet direct in de opzet, want Rivierwijkers bleef de overhand houden.

20 minuten voor tijd vertaalde zich dit ook in een voorsprong. Balverlies op de middenlijn werd gevolgd door een hoge bal in de zestien van Hertha en na een carambole viel deze voor de voeten van de spits van de thuisploeg, die uithaalde en via een voet van een Hertha-speler verdween deze achter doelman Priem: 1-0. Opnieuw een domper voor Hertha, dat al niet overloopt van het geluk dit seizoen. Nu moesten de verdedignede stellingen verlaten worden om toch nog een punt te forceren. Dit leverde echter ruimte op achter de verdediging van Hertha en een mooie aanval vanaf rechts van de thuisclub werd door de spits van Rivierwijkers benut via een rake kopbal: 2-0. Nu ging Hertha va banque spelen en een lange bal van Priem werd verlengd door Mollers tot bij Maijer, die knap de 2-1 binnenschoot. Deze aansluitingstreffer bracht de spanning wat terug, maar mistasten van Zeilstra bij een lange pass bezorgde Rivierwijkers vrije doorgang richting Priem en er werd niet gefaald: 3-1.

Dit verlies was onnodig en pech leidde een achterstand in voor Hertha. Pech kan echter niet altijd de oorzaak blijven en er zal op een andere manier punten gepakt moeten gaan worden om niet nu al de aansluiting met de concurrentie te verliezen. Te beginnen aanstaande zondag als Vreeswijk op bezoek komt in Vinkeveen. De aftrap is om 14.00 uur op Sportpark de Molmhoek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hertha weet even niet meer wat winnen is

Opnieuw heeft het Vinkeveense SV Hertha geen punten weten te behalen in een competitiewedstrijd. Na de 0-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Maarssen ging het ditmaal onderuit bij het Utrechtse Rivierwijkers: 3-1. Met een gehavende ploeg, door schorsingen en blessures, trad Hertha zondag aan tegen Rivierwijkers, dat drie weken niet … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: