Dames 2 van Atalante tegen Nederhorst

Geplaatst op: 5 november 2007
Vrijdag 2-11 speelde Dames 2 van Atalante tegen Nederhorst. Sinds dit seizoen worden de dames gesponsord door Van Oudenallen Fourages en Transport uit Wilnis en eigenaar Tim van Oudenallen was aanwezig voor de teamfoto en een mooie wedstrijd. Met slechts zeven spelers begonnen de Vinkeveense dames aan de wedstrijd. Petra de Bruin was op vakantie en Jet Feddema kampt nog altijd met een vervelende schouderblessure.

De eerste set begon voortvarend. Nieuweling Marjan Blenk stond lekker aan te vallen op het midden en ook de verdediging achterin was sterk. De andere nieuweling Tineke van Oudenallen stond op de buitenkant geconcentreerd en succesvol aan te vallen. Vrij makkelijk wonnen de dames met 25-20 de eerste set.

Een compleet ander beeld was er in het tweede bedrijf. Nederhorst ten Berg en de Vinkeveensen op laag veen. De sterke service van de tegenstanders was er debet aan dat vele punten op rij gescoord werden. Ook de eigen aanval scoorde niet meer zoals in de eerste set en veel persoonlijke foutjes werden op allerlei fronten gemaakt. Met 25-8 ging Atalante de bietenbrug op.

Set 3 begon aanvankelijk met een flinke achterstand en gaf een zelfde beeld als set 2. Maar een goede time-out van coach Jet Feddema zette de meiden op scherp en er werd teruggeknokt van een flinke 4-11 achterstand. Naast de harde aanvallen werd nu goed afgewisseld met mooie korte slimme balletjes achter het blok, door Loes Kuijper uitstekend voorgedaan. Ook de serve was weer beter aan de groengele kant, op alle onderdelen werd fanatieker en harder gestreden. Maar de Horstenaren bleven pittig spelen en helaas kwamen we er niet meer bij: 16-25.

Het vechtvolleybal bleef ook in de vierde set, hoogtepunten waren wel de mooie aanvallen van Natalie Jansen. Eerst een op de buitenkant, een beetje scherp op het net opgegooid en dat was perfect voor Natalie, de bal belandde met een snelle keiharde klap rechtdoor op de grond bij de tegenpartij. Het blok van de Nederige horstenaren was nog niet eens opgesprongen. Direct daarna werd dat staaltje nog eens dunnetjes over gedaan op de rechtsvoor, alweer een aanval van grote klasse. Maar Nederhorst hield de kop koel en aan het eind pakten ze ook de 4de set met 18-25. Op het middenstuk na was het een goede wedstrijd, volgende keer hopen de dames een beter resultaat voor sponsor Van Oudenallen te behalen.

Op de teamfoto achteraan van links naar rechts: sponsor Tim van Oudenallen, Natalie Jansen, Tineke van Oudenallen, Jet Feddema en Inge Bakker. Vooraan Annemarie Bakker, Joke Ruizendaal, Marjan Blenk en Loes Kuijper. Voor meer info zie www.vv-atalante.nl.

Vrijdag 2-11 speelde Dames 2 van Atalante tegen Nederhorst. Sinds dit seizoen worden de dames gesponsord door Van Oudenallen Fourages en Transport uit Wilnis en eigenaar Tim van Oudenallen was aanwezig voor de teamfoto en een mooie wedstrijd. Met slechts zeven spelers begonnen de Vinkeveense dames aan de wedstrijd. Petra … Lees meer »